Fratele lui Tzancă Uraganu s-a dat preot pe internet. A fost reținut, la ce prejudiciu se ridică înșelăciunea

de: Ioana Bucur
06 12. 2022

Familia celebrului manelist are probleme cu legea. Fratele lui Tzancă Uraganu a fost reținut de polițiști, în urma perchezițiilor făcute de mascați la primele ore ale dimineții. Tânărul în vârstă de 22 de ani este bănuit că făcea parte dintr-un grup ai cărui membri se dădeau preoți în mediul online și promiteau oamenilor că le pot rezolva orice problemă, pentru un preț. La ce prejudiciu se ridică înșelăciunea.

Fratele lui Tzancă Uraganu s-ar fi dat preot pe internet

Fratele lui Tzancă Uraganu are mari probleme cu legea. În vârstă de 22 de ani, tânărul din municipiul Ploiești este bănuit că se dădea drept preot în mediul online și promitea oamenilor, în schimbul unei anumite sume de bani, că îi poate ajuta să își rezolve problemele.

Reprezentanții IGPR au anunțat că marți dimineața au avut loc trei percheziții la persoane care sunt suspecte într-un caz de înșelăciune.

„În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, efectuează 3 percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Bănuiţii ar fi utilizat o reţea de socializare, prin intermediul căreia ar fi pretins că ar fi preoţi şi ar putea rezolva diverse probleme.

Aceştia erau contactaţi de persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că pot rezolva orice problemă, determinându-le să plătească diferite sume de bani, pentru aceste servicii”, precizează IGPR.

Care este prejudiciul estimat

Printre cei trei falși preoți se numără și fratele manelistului, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și dus la Centrul de Reţinere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. În cursul zilei de joi, 7 decembrie 2022, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propuneri legale.

Potrivit oamenilor legii, cei trei își desfășurau activitatea pe platformele de social media, unde promiteau oamenilor că le pot rezolva, contra cost, orice problemă. Tariful se schimba, de la un caz la altul, în funcție de „serviciile” de care avea nevoie fiecare victimă a înșelăciunii.

De fiecare dată, aplicau aceeași metodă pentru a-și păcăli victimele: inițial, cereau o sumă mică de bani, însă pe măsură ce începeau procesul de „tămăduire”, costurile se ridicau. Disperați, oamenii plăteau oricât li se cerea.

Grupul avea și o pagină pe o platformă de social media ce strânsese în jur de 600 de urmăritori. După doar câteva luni de „activitate”, autoritățile au dezvăluit că prejudiciul estimat în urma actelor de înşelăciune se ridică la 80.000 de lei.

Citește și: Gestul jenant pe care l-a făcut Tzancă Uraganu. A fost taxat imediat, toți l-au văzut