Fotbaliștii de la FCSB, pedepsiți după ce au scandat împotriva Ungariei. Ce vor păți

de: Ștefan R. Apostol
24 07. 2020

Miercuri s-a jucat finala Cupei României la fotbal între FCSB și Sepsi, meci câștigat cu scorul de 1-0 de echipa bucureșteană, condusă de un nou antrenor, Toni Petrea. Dar fair-play-ul se pare caă nu a fost pe agenda jucătorilor de la FCSB.

Fotbaliștii de la FCSB, pedepsiți după ce au scandat împotriva Ungariei

După meci, se pare că au fost ceva probleme, așa cum relatează cei de la prosport.ro, și anume în euforia momentului de sărbătoare jucătorii FCSB s-au apucat să scandeze cuvinte nepotrivite împotriva vecinilor noștrii de la vest, astfel că  fotbaliștii vor fi chemați la Comisia de Disciplină a FRF. Forul s-a autosesizat în această speță, iar oficialii celor de la Sepsi nu au fost nici ei mulțumiți de cele întâmplate.

Fotbaliștii de la FCSB, pedepsiți după ce au scandat împotriva Ungariei. Ce vor păți

„Mă simt jignit. Trebuie să te bucuri, dar nu învățăm nimic. E neplăcut. Până la urmă ești FCSB, ai în spate un istoric. Nu e posibil să ai ieșiri de genul ăsta. O să discutăm pe tema asta (n.r. despre o posibilă plângere împotriva FCSB-ului). Nu e o echipă care a câștigat primul trofeu. Are trofee internaționale și a jucat în Champions League, în Europa League. E o ieșire necontrolată”, a spus Cornel Sfaițer, conducătorul celor de la Sepsi.

Ce vor păți jucătorii FCSB după scandările xenofobe

Cel mai probabil FRF v-a amenda, atât clubul, cât și jucătorii și s-ar putea ca din noul sezon să ma vină și ceva penalizări pentru următoarele partide pe care FCSB le va juca din noul sezon competițional. Cei de la Sepsi au emis și un comunicat oficial pe această temă.

„Considerând că scandările şi mesajele xenofobe şi rasiste nu-şi au locul în lumea sportului, Sepsi OSK cere sancţiuni clare din partea forurilor competente, iar clubului FCSB îi solicităm să se delimiteze public de aceste manifestări ostile! Sepsi OSK îşi exprimă speranţa că, pe viitor, cluburile de fotbal vor lua măsuri pentru ca suporterii să promoveze toleranţa şi respectul reciproc între comunităţi!”, a fost comunicatul celor de la Sepsi.