Fotbalist român mort la doar 19 ani. Mesajul clubului de fotbal după tragica dispariție a lui Flavius Magraon

de: Andrei Simion
02 06. 2024

Tragedie în sportul românesc! Un fotbalist de doar 19 ani a murit în cursul serii de sâmbătă, după ce s-a răsturnat cu skyjet-ul în râul Olt și s-a înecat.

Doliu în sportul românesc

Este vorba despre Flavius Magraon, fotbalist legitimat la divizionara secundă CSM Slatina. Tânărul de 19 ani s-a înecat în râul Olt, după ce s-a răsturnat cu skyjet-ul. Potrivit ISU Olt, sportivl a fost căutat pe tot parcursul nopții de 2 iunie și, în cele din urmă, trupul său neînsuflețit a fost scos din apă.

Flavius Magraon ar fi plecat, sâmbătă după-amiază, împreună cu un prieten, cu skijetul pe râul Olt. La un moment dat, în zona localității Verguleasa, ambarcațiunea s-a răsturnat, iar fotbalistul a căzut în apă. Nu ar fi știut să înoate. Prietenul său ar fi ajuns la mal și ar fi alertat autoritățile.

Fotbalistul Flavius Magraon a murit la 19 ani

Pompierii Detașamentului Slatina au sosit locul tragediei cu două autospeciale pentru primă intervenție, o autospecială pentru transport scafandri și alte materiale și au început căutările. În cursul nopții, scafandrilor ISU Olt li s-au alăturat scufundători de la ISU Mehedinți și ISU Teleorman.

Flavius Magraon juca la CSM Slatina

L-au căutat pe Flavius Magraon toată noaptea, fără întrerupere, iar duminică acțiunea a fost extinsă în zone cu vegetație abundentă, în albia râului neregulată, cu adâncimi ale apei între 3 și 10 metri, unde vizibilitatea este extrem de scăzută. Ulterior, trupul neînsuflețit al tânărului a fost găsit în jurul orei 11.00.

„Trupul neînsuflețit al tânărului înecat în Olt a fost identificat de scafandri, la aproximativ 100 de metri în larg, și a fost adus la mal. Decesul a fost constatat de medicul Serviciului Județean de Ambulanță.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, căpitanul Alin Băsășteanu.

Mesajul CSM Slatina după tragedie

La aflarea veștii triste, CSM Slatina, clubul la care era legitimat tânărul fotbalist, a transmis un mesaj de condoleanțe:

„Este greu să găsim cuvintele potrivite pentru a ne exprima regretul în aceste momente pricinuite de vestea pierderii tânărului component al echipei CSM Slatina Under 19, Flavius Magraon.

Jucătorul, în vârstă de doar 19 ani, legitimat la Clubul Sportiv Municipal Slatina, care evolua sub formă de împrumut pentru Petrolul Potcoava, şi-a pierdut viaţa într-un nefericit incident petrecut pe râul Olt. Antrenorii, colegii, prietenii şi toţi cei care l-au cunoscut sunt cu toţii afectaţi de această tragedie.

Transmitem condoleanţe şi putere familiei în cea mai grea încercare a vieţii! Dumnezeu să-l odihnească în pace şi să aibă grijă de sufletul lui”.