Fotbalist celebru din România, mort în urma unui accident rutier. Detalii șocante despre tragedie

Fotbalist celebru din România, mort în urma unui accident rutier. Detalii șocante despre tragedie
Fotbalist celebru din Romania, mort in urma unui accident rutier

Veste îngrozitoare pentru fanii sportului rege. Un fotbalist foarte cunoscut în România a murit într-un accident de mașină. A jucat peste 250 de meciuri în prima ligă. Fanilor nu le-a venit să creadă. Anunțul trist care a șocat o lume întreagă. Detalii șocante despre tragedie.

Fotbalist celebru din România, mort în urma unui accident rutier

Tragedie în lumea fotbalului. Marian Bașno a încetat din viață în urma unui accident rutier, la vârsta de 66 de ani. Fostul mare fotbalist se întorcea acasă de la București, pe data de 13 iunie, când s-a ciocnit de un alt autovehicul în comuna Budești, în apropiere de Râmnicu Vâlcea.

Automobilul în care se afla fostul mare jucător ar fi intrat pe contrasens și s-a izbit de o altă mașină. Mario Bașno a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Vâlcea, însă, din păcate, nu a mai putut fi salvat. I s-a declarat decesul după un stop cardio-respirator. Fostul sportiv activa ca oficial al celor de la AJF Vâlcea și era președinte al Comisiei pentru Statutul și Transferul jucătorilor de fotbal.

În ultimii săi ani de viață, Marian Bașno a lucrat pentru Asociația Județeană de Fotbal Vâlcea. Aici fostul mare fotbalist ocupa funcția de președinte al Comisiei pentru Statutul și Transferul jucătorilor de fotbal. Cu toate acestea, microbiștii înflăcărați își amintesc de cariera sa în fotbal, care a fost una cu adevărat impresionantă.

Cine este Marian Bașno, fotbalistul care a murit într-un accident rutier în apropiere de Râmnicu Vâlcea

Marian Başno a evoluat în sute de jocuri în Liga 1, peste 200 de număr. Regretatul mare fotbalist era considerat maestru emerit al sportului și a antrenat echipa Chimia Râmnicu Vâlcea și în Divizia A.

Potrivit datelor din volumul „1973- un an cât un veac pentru fotbalul vâlcean”, scris de Iulian Meianu, Marian Bașno a fost transferat în 1976 de la Minerul Motru și a jucat la celebra formațiune vâlceană în perioada 1976-1987. Regretatul mare sportiv al României a promovat cu echipa în Divizia A în 1978. În această perioadă, Marian Bașno a făcut istorie în lumea fotbalului românesc, jucând 251 meciuri în Divizia A, dintre care a marcat 15 goluri.

În cariera sa de antrenor, Marian Bașno a pregătit echipele Chimia Râmnicu Vâlcea (în anii 1985 și 1986, etapele 30-34 și între 1986 și 1987, etapele 1-8, antrenor – jucător), Flacăra Râmnicu Vâlcea (care a promovat în 1999  în Divizia B) și Lotru Brezoi. De asemenea, Bașno a fost președinte la Chimia Râmnicu Vâlcea în perioada iulie – decembrie 1991, la FC Vâlcea între 1995 și 1997 și Drobeta Turnu Severin, care a promovat în Divizia B, în anul 1998.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI