Florin Piersic îi uimește pe medici: „Ne bucură în fiecare zi”. Mărturisiri emoționante despre marele actor

de: Andrei Simion
28 05. 2024

This browser does not support the video element.

Cadrele medicale de la Spitalul de Ortopedie Foișor din București au făcut dezvăluiri emoționante despre marele actor Florin Piersic, care se află în îngrijire în cadrul instituției medicale în urma intervenției suferite la nivelul genunchiului. „Ne bucură în fiecare zi”, au declarat doctorii la TV.

Cum a evoluat starea de sănătate a lui Florin Piersic

După intervențiile medicale suferite în ultimele săptămâni, inclusiv la genunchi, starea de sănătate a marelui actor Florin Piersic evoluează pozitiv. Pacientul este îngrijit în compartimentul dedicat septicilor de la Foișor, din București. La finalul săptămânii curente se va lua o decizie privind externarea lui.

Până atunci, medicii de la Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală se bucură de starea de spirit pozitivă a pacientului. Cadrele medicale au dezvăluit presei centrale că Florin Piersic este într-o stare foarte bună și face glume pentru a-i binedispune pe specialiștii instituției medicale.

„Ne bucură în fiecare zi. Tot repetă că îi este dor de public”

Din cauza infecției cu care s-a confruntat și cumulat cu alte afecțiuni de sănătate cu care a fost diagnosticat, Florin Piersic a fost un caz sensibil și dificil pentru medici. Totuși, starea lui evoluează din ce în ce mai bine, potrivit declarațiilor specialiștilor în sănătate.

„Mi-a zâmbit când l-am detubat. Ulterior, primele zile au fost destul de complicate, fiind un caz fragil. Face pași singur prin salon și este glumeț. Ne bucură în fiecare zi. Este dornic să se întoarcă pe scenă. Tot repetă că îi este dor de publicul lui”, a declarat Adelina Moise, medic ATI Spitalul de Ortopedie Foişor, la Antena 3 CNN.

Când ar putea să revină marele actor pe scenă

Florin Piersic se poate deplasa singur la toaletă, face chiar și mișcări prin salon pentru a nu sta într-un singur loc, însă încă mai trebuie să urmeze proceduri de recuperare. Scopul de eradicare a infecției, pentru care s-a internat la Spitalul de Ortopedie Foișor, a fost atins în procentaj de 90%.

În prezent, pacientul trebuie să învețe să meargă pe proteza temporară ce i-a fost montată la nivelul genunchiului în urma îndepărtării celei ce devenise focar de infecție, să facă recuperare și să se stabilizeze din punct de vedere cardiac. Rămâne de văzut cum va evolua starea lui de sănătate în viitor.

Şerban Dragosloveanu, chirurg ortoped, manager Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor, a precizat că, în ceea ce privește infecția, cadrele medicale sunt mulțumite de eradicarea ei. Florin Piersic va trebui să urmeze tratament pentru circa 6 săptămâni și, în 2-3 luni, ar putea să urce din nou pe scenă.