Florin Cîțu, mesaj de ultimă oră pentru românii care refuză vaccinarea din cauza neîncrederii în politicieni. Ce le lipsește, de fapt

Florin Cîțu, mesaj de ultimă oră pentru românii care refuză vaccinarea din cauza neîncrederii în politicieni. Ce le lipsește, de fapt
Florin Cîțu, premier demis Sursă foto: Getty Images

Într-o perioadă în care în România se vorbește despre eșecul campaniei de vaccinare, acțiune desfășurată în timpul mandatului de premier al lui Florin Cîțu, acesta a transmis un mesaj prin intermediul căruia dorește să lămurească motivul situației actuale.

Vaccinarea, singura armă cu care putem învinge pandemia

România ocupă primul loc în Europa la numărul de decese, iar acest bilanț devastator a determinat OMS să trimită un expert în țară. Potrivit specialiștilor, această criză sanitară pe care o traversăm, se datorează procentului extrem de mic de persoane vaccinate, astfel că vlaul patru poate fi învins doar prin vaccinare.

Deși multe voci publice susțin că această campanie de vaccinare a reprezentat un eșec din cauza proastei gestiuni a autorităților, premierul demis, Florin Cîțu a declarat că vaccinarea nu trebuie să depindă doar de încrederea în politicieni și de implicarea acestora, ci și de responsabilitatea pe care fiecare o are pentru sănătatea sa și a celor dragi.

În plus, acesta a menționat că pentru a convinge cât mai mulți români să se vaccineze, este nevoie de implicarea tuturor liderilor din societate, așa cum a făcut-o el, partidul PNL și Guvernul.

„Ce vedem în societate, toată lumea spune că nu mai are încredere în politicieni. Noi putem, şi Guvernul, dar şi PNL, care a luat o decizie în BEx de a promova campania de vaccinare, noi vom face acest lucru, dar este nevoie de mai mult. E nevoie ca toată societatea să înţeleagă că doar prin vaccinare putem să depăşim acest moment.

Este nevoie de toţi liderii din societate. Noi vom discuta, aşa cum am făcut şi până acum, cu prefecţi, primarii noştri, le vom spune în continuare să promoveze campania de vaccinare. Responsabilitatea trebuie să fie şi a noastră individual, pentru că până la urmă trebuie să ne vaccinăm să salvăm viaţa noastră şi pe a celor din jurul nostru”, a transmis Cîţu după o întâlnire cu PNL.

Nelu Tătaru, apel către cetățeni

Cu puțin timp în urmă, fostul ministru al Sănătății a transmis un mesaj de încurajare pentru români, reamintindu-le că, în acest moment, nu mai suntem neputincioși în fața pericolului, vaccinarea fiind arma cu care putem învinge această pandemie.

“2347 persoane au murit în ultimele 7 zile Oboseala și apăsarea acestui plin val 4 par să ne spulbere și ultima fărâmă de energie. Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele, cu toată bunăvoința.Ne aflăm într-o situație extrem de grea, pentru că numărul pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor.

La finalul zilei nu suntem roboți, iar epuizarea își spune cuvântul și se arată chiar și într-o simplă imagine.Nu mai suntem goi în fața bolii, așa cum eram la începutul anului 2020.
Știm care sunt riscurile…Și, totuși, suntem pe primul loc în Europa și în lume la numărul de decese…pentru că majoritatea populației refuză singura armă pe care o avem astăzi împotriva acestui inamic. De ce?”, a transmis Nelu Tătaru, pe pagina sa de Facebook.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI