Florin Cîțu, în pericol. Ce acuzații grave i se aduc, Klaus Iohannis va fi implicat

Florin Cîțu, în pericol. Ce acuzații grave i se aduc, Klaus Iohannis va fi implicat
Florin Citu, in pericol

Florin Cîțu este acuzat de Blocul Național Sindical de numeroase derapaje și îi solicită să respecte Constituția. Astfel, sindicaliștii au amenințat că o să-i ceară lui Klaus Iohannis să-i retragă sprijinul politic premierului și au aunțat că vor sesiza și Organizația Internațională a Muncii, Consiliul Europei, Comisia Europeană, Parlamentul European, Comitetul Economic şi Social European şi PPE.

Florin Cîțu, în pericol

Prin urmare, congresul Blocului Național Sindical, care s-a reunit joi, a dezbătut decalarațiile din ultima vreme ale premierului Florin Cîțu:

„Aţi dat dovadă de o crasă necunoaştere a prevederilor constituţionale şi legale ce stau la baza exercitării dreptului la liberă asociere  a lucrătorilor din România, ca unul dintre drepturile fundamentale ale omului. (…) Se pare că dumneavoastră domnule Cîţu, la fel ca şi alţi oameni politici ajunşi în funcţii înalte în aceşti 30 de ani, v-aţi obişnuit ca o dată ajunşi la putere să puneţi în funcţie de conducere oamenii dvs. Ne confundaţi cu o instituţie publică domnule Cîţu! Avem dreptul să ne alegem liber oamenii care să ne conducă”, au spus sindicaliştii, într-o scrisoare deschisă adresată premierului.

Ce acuzații i s-au adus lui Florin Cîțu

De altfel, sindicaliştii l-au acuzat pe Florin Cîţu de „inducerea în eroare a opiniei publice cu privire la ”plata automată a cotizaţiei sindicale„”.

„Ceea ce afirmaţi dvs domnule Cîţu, în traducere liberă înseamnă FURT. Ar fi trebuit să stiţi că nu se pot face reţineri din salariu fără acceptul salariatului sau fără o hotărâre judecatorească. Mişcarea sindicala din România respectă întru totul prevederile legale care statuează faptul că reţinerea şi virarea cotizaţiei către sindicat se face cu acordul membrilor de sindicat(art 24, alin 1, Legea 62/2011)”, a transmis BNS.

”Dezinformați opinia publică”

În plus, un alt aspect pe care sindicaliștii l-au criticat vizează declaraţiile acuzaţiile de manipulare politică a pichetelor protest.

„Dezinformaţi opinia publică cu nonşalanţă, ceea ce nu face decât să vă discrediteze ca om politic. Criticaţi protestele din acest moment ale lucrătorilor din sectorul bugetar. De ce ar fi protestat bugetarii în condiţiile în care pe durata guvernărilor succesive, începând cu Guvernul USL (PNL si PSD), continuând cu Guvernul Cioloş şi apoi cu Guvernele PSD, toate au crescut salariile în sectorul public. (…) Având în vedere cele de mai sus Congresul BNs vă cere domnule Cîţu să respectaţi Constituţia României, aşa cum aţi jurat la investire. De asemenea vă cere să vă aşezaţi la masa dialogului cu partenerii sociali, aşa cum au facut-o şi cei mai mulţi din predecesorii dvs. Şi nu în ultimul rând vă cerem să prezentaţi scuze public pentru derapajele comunicaţionale pe care le-aţi avut, călcând astfel în picioare efectiv drepturile fundamentale ale omului garantate de Constituţia României şi Tratatele Internationale la care Romania este parte”, s-a mai spus în scrisoarea deschisă.

Ce au de gând să facă sindicaliștii

Totodată, sindicaliştii au ameninţat că o să ceară lui Klaus Iohanns să-i retrag sprijinul lui Florin Cîțu.

„În cazul în care veţi continua pe aceeaşi linie vom cere Preşedintelui României şi PNL să vă retragă sprijinul politic. De asemenea vom sesiza Organizaţia Internaţională a Muncii, Consiliul Europei, Comisia Europeană, Parlamentul European, Comitetul Economic şi Social European şi nu în ultimul rând PPE cu privire la derapajele dvs faţă de mişcarea sindicală din România. Vă reamintim domnule Prim Ministru că de mai bine de 3 ani România este monitorizată în ceea ce priveşte modul în care se exercită dialogul social şi ne vom asigura că aceste derapaje se vor vedea şi vor fi cunoscute şi la nivel european şi international”, au mai afirmat  sindicaliştii.

De menționat este că Florin Cîțu a făcut în ultima vreme mai multe declaraţii referitoare la mişcările sindicale din România şi la proteste.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI