Florin Cîțu, despre participarea cetățenilor la evenimente după modelul Germaniei. Mulți români se vor revolta

Florin Cîțu, despre participarea cetățenilor la evenimente după modelul Germaniei. Mulți români se vor revolta
Florin Cîțu, anunț despre participarea la evenimente

Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea românilor de a participa la evenimente publice și private în condiții de siguranță. Premierul României consideră că imunizarea în masă este cheia pentru revenirea la o viață cât mai apropiată de cea normală. Potrivit acestuia, autoritățile și reprezentanții din Sănătate sunt tot mai aproape de momentul în care vor da undă verde relaxării restricțiilor, însă cu o condiție.

Ce discuții a avut Florin Cîțu cu organizatorii de evenimente

Premierul României a anunțat recent că participarea la evenimente precum nunți, botezuri, concerte și alte spectacole să fie posibilă doar pe baza dovezii imunizării. Cu alte cuvinte, cei care pot participa fără restricții la întruniri cu mai multe persoane trebuie să fie vaccinați, evitând astfel transmiterea comunitară a virusului.

Decizia a fost luată după ce premierul României a purtat mai multe discuții cu organizatorii de evenimente, ajungând la concluzia că, persoanele vaccinate să aibă acest avantaj, având în vedere că nu este pusă în pericol viața nimănui.

De asemenea, proprietarii de hoteluri și restaurant ar putea să funcționeze la capacitate maximă dacă vor primi în interior doar persoane vaccinate.

„Am avut discuția cu organizatorii de evenimente și toți au fost de acord că vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate. Am văzut și Germania că folosește acest model, dacă Germania este ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim și noi ok.

Cred că este normal, din punctul meu de vedere, să poți să beneficizi și o parte din restricții să fie ridicate pentru cei care se vaccinează”, a spus premierul Cîțu, potrivit Alephnews.ro.

Florin Cîțu, decizii prea dure pentru populație?

Aceste avantaje oferite persoanelor vaccinate ar putea ridica problema unei posibile discriminări, așa cum afirmă și șeful Consiliului pentru Combaterea Discriminării.

Csaba Azstalos susține că pentru a hotărî anumite măsuri ce pot afecta un întreg popor este nevoie de o analiză atentă și de o părere din partea experților, astfel încât, orice decizie va fi luată să nu ridice problema discriminărilor.

Astfel, anumite persoane care nu pot face vaccinul din cauza unor probleme se sănătate ar putea suferi din cauza acestor derogări doar pentru o parte din populație.

„Ca să ajungi la o concluzie sau alta e nevoie de analiză și informație în special de la experți în acest domeniu, virusologi și cei care sunt experți în sănătate publică. Eu nu doresc să mă antepronunț dar este un tratament diferențiat. Justiția va oferi un răspuns dacă aceste măsuri sunt discriminatorii sau nu”, a declarat acesta.