Florin Cîțu, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în starea de urgență

de: Rădulescu Valentin
18 03. 2020

Ministrul Finanțelor Publice a făcut un anunț de ultimă oră, prin intermediul căruia a transmis detalii privitoare la pensii. Starea de urgență s-a instalat de curând în România. Ce se întâmplă cu salariile și pensiile?

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră!

Potrivit autorităților române, nu există nici un motiv de îngrijorare cu privire la pensii și salarii. Toți banii se vor primi la timp, sau cel puțin, cât se poate de repede. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a făcut declarații despre situația din România la momentul de față. ”Nu există nici un fel de problemă”, susține acesta la Realitatea Plus. Totodată, Guvernul va lua în calcul amânarea impozitului pe venit pentru persoanele fizice. Acestea nu sunt însă pentru toată lumea, ci doar acolo unde sunt probleme.

„Nu știu care va fi situația economică mondială, dar eu mă asigur că avem bani să plătim pensii, salarii, drepturi sociale. (…) Am fost precauți și la începutul anului am refinanțat cheltuielile din acest an.
Tot ceea ce are de cheltuit statul, toate facturile vor fi plătite, nu este niciun fel de problemă.”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în starea de urgență

Ministru Muncii a făcut și el un anunț

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii și al Protecției Sociale, a făcut la începutul săptămânii precizări în ceea ce privesc încasările de pensii. Aceasta a susținut că se fac eforturi pentru plățile în avans ale pensiilor. Pe motivul că toți românii trebuie să se întrețină și să facă față la decretările din starea de urgență, anunțate de Președintele Klaus Iohannis, cu scopul de a opri epidemia.

„Se vor respecta toate obligațiile de plată pentru pensii. Suntem conștienți că în această perioadă oamenii trebuie să-și primească pensiile la timp. Au fost evaluări pentru plata anticipată a pensiilor pe mai mult luni, avem mai multe scenarii, nu vom întârzia nicio zi la plată pentru pensionarii români”, a declarat Violeta Alexandru, la România TV.

Ludovic Orban a venit și el cu declarații în ziua de duminică, unde a spus că deja s-au oferit asigurările pentru plata pensiilor. Pentru cei care primesc pensiile print venit bancar, se încearcă trimiterea lor pe cât mai repede posibil, față de perioada normală la care trebuiesc livrate. Toate aceste detalii ale Premierului au fost precizate duminică, prin intermediul unei videoconferințe.