Florin Cîțu, adevărul despre o posibilă guvernare PNL-PSD. Ce sentimente ascunde premierul pentru partidul PSD

Florin Cîțu, adevărul despre o posibilă guvernare PNL-PSD. Ce sentimente ascunde premierul pentru partidul PSD
Florin Cîțu, adevărul despre o guvernare PSD-PNL

Premierul Florin Cîțu s-a aflat în cursul zilei de joi la Timișoara, acolo unde a fost întrebat despre o posibilă guvernare cu PSD. La scurt timp după afirmațiile făcute de Vasile Dîncu, președinte CN al PSD, cu privire la ideea unei guvernări cu PNL, Florin Cîțu s-a arătat extrem de categoric împotriva unei astfel de idei.

“Am fost un adversar al PSD din primul moment”

Florin Cîțu refuză vehement o guvernare cu PSD, indiferent de contextul și de perioada în care aceasta ar putea fi posibilă. Premierul s-a declarat un adversar feroce al PSD-ului, motiv pentru care exclude din start o astfel de alianță, atâta vreme cât va fi premier sau lider PNL.

„Niciodată cu mine la guvernare şi la preşedinţia PNL nu vom avea o guvernare cu PSD. Asta este foarte clar, am fost un adversar al PSD din primul moment în care am intrat în Parlament, am avut cele mai multe moţiuni împotriva mea când eram ministru de Finanţe, nu există, pentru mine, nicio situaţie în care vom guverna cu PSD, cât sunt eu premier sau preşedinte al PNL”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă.

Afirmațiile lui vin la scurt timp după ce Vasile Dîncu, Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a dezvăluit că nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condițiile de acum. Acesta a mai explicat că PSD îl preferă pe Orban, în detrimentul lui Cîțu, argumentând că, probabil, e mai vechi în politică.

„Într-un studiu pe care l-am văzut, un studiu veritabil, un sondaj național, am văzut că cei care sunt din PSD, votanții PSD, sunt mai degrabă apropiați de domnul Orban. Nu știu de ce.

Poate pentru că e mai vechi în politică.În condițiile în care PSD – și am spus-o întodeauna noi asta – ar avea premierul sau cel care face Guvernul, atunci nu cred că ar fi incompatibilă o colaborare, ca să zicem așa, cu Partidul Național Liberal”, a spus acesta, potrivit Digi24.

Marcel Ciolacu îl contrazice  pe colegul său de partid

Liderul PSD a reacționat imediat, refuzând orice tip de legătură cu partidul PNL. Acesta a pornit un atac la adresa lui Cîțu și Turcan, explicând cp nu împărtățeșește aceleași vaori, care sunt împotriva cetățenilor.

„Decizia PSD este foarte clară. Nu facem guvern cu PNL. Sub nici o formă nu te poți alia cu Cîțu care îi pune pe copii să fie solidari cu deficitul creat de el prin împrumuturile care au îngenunchiat bugetul. Nu putem să ne aliem cu Turcan care vrea ca românii să nu mai apuce pensia”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit G4Media.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI