Florin Cîțu a făcut anunțul pentru minerii din Valea Jiului. Diana Șoșoacă abia aștepta decizia

Florin Cîțu : ”11 milioane de lei pentru mineri, găsite la Guvern”

În urmă cu patru zile, pe 20 februarie, în plin protest al minerilor din Valea Jiului, Diana Șoșoacă făcea spectacol. Ajunsă la fața locului, Diana Șoșoacă făcea vâlvă acuzând autoritățile de relele tratamente la care sunt supuși minerii de acolo. Ca o primă reacție, Florin Cîțu declara că în mandatul lui nu va mai avea loc nicio mineriadă la București.

Florin Cîțu caută soluții pentru minerii din România

Evenimentele desfășurate pe 20 februarie au avut efecte dure, mai ales din partea Dianei Șoșoacă la adresa guernanților. Mulți s-au scandalizat de modul în care senatorul independent Șoșoacă a decis să conducă ositilitățile de la Lupeni. Ca o primă reacție de la București, premierul Florin Cîțu a promis că va încerca să găsească o soluție de rezolvare a problemelor minerilor care nu și-au mai primit de ceva timp salariile.

”Acolo, bineînțeles, este un domeniu dificil și știm foarte bine că această tranziție la economia verde, în toată Uniunea Europeană, vine cu probleme. Îi înțeleg, știu că trec printr-o perioadă dificilă. Nu cred că soluția pe care au ales-o este una care rezolvă problemele. Acest guvern a arătat foarte clar și anul trecut, și anul acesta, salariile au fost plătite la timp, au fost găsite soluții și pentru următoarele trei luni de zile.

În 2020, au fost plătite toate salariile, și ale minerilor, lună de lună. Î România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic. Trecem prin cea mai mare criză de sănătate. Țineți minte ce s-a întâmplat în anii `90. Eu pot să le spun atât românilor și bucureștenilor, că nu voi permite niciodată, în România, în mandatul meu, să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști. Nicio altă Mineriadă nu se va întâmpla în acest mandat”, declara premierul Florin Cîțu.

11 milioane de lei pentru mineri, găsite la Guvern

La patru zile de la incidentele de la Lupeni, același premier Florin Cîțu, printr-un comunicat dat astăzi către presă anunță găsirea unor soluții de stingere a conflictului din Lupeni, și nu numai.

Ofocialul declară că a emis și aprobat un act normativ prin care minerilor li se vor acorda sporurile aferente salariilor din 2020. Florin Cîțu spune în declarația de astăzi că aceste sporuri nu au fost acordate la timpul lor. Astfel că s-a găsit suma de 11 milioane de lei, bani cu care se vor plăti aceste sporuri.

 ”A fost aprobat un act normativ și a fost o completare. Ei au primit anul trecut salariile, dar nu au primit sporurile. A fost o completare pentru că minerii au primit în 2020 salariile, dar nu au primit tichetele și sporurile.

A trebuit să facem o HG separată. Pentru că este o companie în insolventa am luat o decizie. 11 milioane de lei vor ajunge la minerii din Valea Jiului.”, a declarat premierul Cîțu. conform Realitatea TV.

Banii vor fi virați în conturile angajaților din Valea Jiului, mai devreme decât era preconizat prin acordul semnat luni de reprezentații sindicali și Raluca Turcan, Ministrul Muncii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI