Florin Cîțu a anunțat noile măsuri de relaxare de la 1 iulie. Ce vor avea voie să facă românii

Florin Cîțu a anunțat noile măsuri de relaxare de la 1 iulie. Ce vor avea voie să facă românii
Florin Cîțu, veste excelentă despre relaxarea restricțiilor de la 1 iulie Sursă foto: Inquam Ohotos/George Călin

Veste bună pentru românii care au așteptat cu nerăbdare relaxarea restricțiilor. În cursul serii de marți, premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul va aproba în această joi noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare pe data 1 iulie, cu condiția respectării normelor de securitate.

De ce relaxări vor avea parte românii în scurt timp

Florin Cîțu a reamintit marți seară faptul că, de la data de 1 iulie, târgurile și talciocurile se vor redeschide, având în vedere respectarea tuturor mășurilor de siguranță și protecție anti-Covid-19.

”Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”, a anunțat Cîţu, marţi, la TVR1.

În cadrul aceleiași intervenții, premierul a fost întrebat dacă se vor lua măsuri și cu privire la renunțarea la masca de protecție în spații închise. Potrivit acestuia, nu au existat încă propuneri în acest sens, dar există posibilitatea să existe o relaxare în situațiile în care într-un birou există un număr redus de persoane, toate vaccinate.

„Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă… să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate – avem acum cinci persoane. Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru.

Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”, a concluzionat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre mărirea alocațiilor

În cursul serii de marți, Florin Cîțu a dezvăluit că dorește ca Guvernul să facă reforme prin Ordonanțe de Urgență, din cauza faptului că mai multe proiecte ale executivului au fost blocate, printre care și majorarea alocațiilor.

„Am un gust amar pentru că discutăm despre alocaţii în acest moment, pentru că Parlamentul nu şi-a făcut treaba. A fost un amendament la Senat trecut în iarnă, Parlamentul putea să ia o decizie clară până acum în ce direcţie vrea să meargă. Noi am avut o decizie în coaliţie că vor creşte doar anul acesta alocaţiile. Dacă Parlamentul dorea să ia o altă decizie putea să rezolve.

Guvernul este nevoit să dea OUG care să respecte decizia coaliţiei din decembrie, că anul acesta va fi o singură creştere a alocaţiei”, a spus Cîțu la TVR.

Acesta a dat de înțeles că există o problemă în Parlament, în timp ce în Guvern, lucrurile se desfășoară după planul inițial.

„De-acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanţe. Am vrut să o facem prin Parlament, dar nu voi aștepta după Parlament să se hotărască. Nu putem să spunem că facem reformă, iar în Parlament să descoperim alte valori. Guvernul își face treaba, în Parlament trebuie să găsim soluții, să vedem ce se întâmplă acolo”, a adăugat Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI