Florile care trebuie plantate în grădină în iulie 2024. Au un parfum îmbietor și arată superb

de: Ștefan R. Apostol
28 06. 2024

Când vine vorba de grădina ta, luna iulie este perioada propice pentru anumite flori care au un parfum îmbietor și arată superb. Așa că, dacă ești pasionat, află care sunt florile care trebuie plantate în grădină în iulie 2024.

Aceste flori au un parfum îmbietor și arată superb

Înainte de a vorbi despre aceste flori, trebuie spus că unele plante sunt disponibile numai în anumite perioade ale anului și numai acest lucru determină sezonul de plantare.

De exemplu, anumiți trandafiri și copaci sunt vânduți ca rădăcini goale, ceea ce înseamnă că ar trebui plantați doar în sezonul de repaus de la sfârșitul toamnei și iarna.

Pe de altă parte, bulbii care înfloresc primăvara au adesea nevoie de o perioadă de latență rece pentru a înflori. Dar, în cazul nostru, vorbim de florile care trebuie plantate în grădină în iulie 2024.

Așadar, florile despre care vorbim sunt tricyrtis, care sunt flori superbe, și trebuie să recunoaștem că aceste flori au un parfum îmbietor și arată superb.

Tricyrtis latifolia sunt florile care trebuie plantate în grădină în iulie 2024

Tricyrtis latifolia (Tricyrtis cu frunze late) este o specie superbă care poate crește până la 1 m înălțime. Planta formează tufe dense cu frunze foarte largi și flori galben pal pătate cu violet, începând cu luna iulie. Este una dintre cele mai timpurii specii de acest fel, o plantă foarte frumoasă, floriferă și ușor de cultivat.

Când vine vorba despre ce să plantezi în grădină, această ălantă face parte din gama de crini, și se mândresc cu flori cu șase petale, albe până la violet deschis, care seamănă cu orhideele Phalaenopsis cu pete mov.

Florile sunt renumite pentru petele lor purpurii vibrante care apar de-a lungul tulpinilor înalte, arcuite, cu frunze care au baze încleștate și par a fi aranjate în formă de scară. Conform experților, de la petale pornesc în sus și în afară un stil și stamine moi, franjurate și pătate.

Grădinarii cu experiență mai spun că aceste flori pot fi cultivate, păentru început, în interior sau prin însămânțare directă în grădină. Indiferent de metoda aleasă, este important să nu îngropi aceste semințe, deoarece au nevoie de lumină pentru a germina. De asemenea, semințele trebuie să fie folosite proaspete, nu uscate și depozitate.

Tricyrtis, florile care trebuie plantate, cresc în zone umede

În mediul lor natural, tricyrtis cresc în zone mai degrabă umede, la marginea pădurilor, în câmpie sau la munte. În grădină, pot fi cultivate și într-un strat umbros sau în stâncării, dar se poate cultiva și în ghivece.

Așezați-o în sol răcoros, bogat în humus, neutru sau ușor acid, la adăpost de vântul care suflă pe tulpinile înalte de flori. Înflorirea va fi mai târzie dacă vara este secetoasă, revenind odată cu ploile din septembrie, ceea ce nu este prea rău în regiunile în care toamna este blândă și lungă.

În sălbăticie, Tricyrtis crește în păduri umede, munți și stânci. Ca atare, se potrivesc cel mai bine unei margini umbroase, unei bănci de turbă sau, poate, naturalizării într-o grădină de pădure.

Concluzie

Acum știi care sunt florile care trebuie plantate în grădină în iulie 2024. Tot ce ai de făcut este să te apuci de treabă, și nu vei avea mult de așteptat până aceste flroi care au un parfum îmbietor și arată superb vor da roade.