Florile care te ajută să dormi mai bine. Toți oamenii trebuie să le aibă în casă

Florile care te ajută să dormi mai bine. Toți oamenii trebuie să le aibă în casă
Putem dormi mai bine, ajutați de plante și flori

Atunci când ne umplem dormitorul cu flori este o modalitate excelentă de a face ca spațiul să se simtă ca un sanctuar. Un loc în care putem scăpa de stresul zilei. Dar plantele fac mult mai mult decât să creeze o atmosferă asemănătoare unei oaze, ele purifică aerul și reaprovizionează oxigenul. Acest lucru poate ajuta la un somn mai bun. Ce poate fi mai eliberator de stres decât asta?

Plantele  ne pot ajuta să dormim mai bine

Specialiștii spun că plantele de apartament sunt multifațetate. Nu numai că sunt minunate la vedere, dar oferă numeroase beneficii pentru sănătate, pe care, în general, oamenii tind să le treacă cu vederea.

S-a demonstrat că acestea îți îmbunătățesc starea de spirit și productivitatea. Reduc stresul și oboseala. Ajută la curățarea aerului din interior prin absorbția toxinelor. Sunt terapeutice pentru a fi îngrijite și, pe lângă toate acestea, vă pot ajuta să dormiți mai bine.

Cu toate beneficiile de mai sus, nu e de mirare că plantele de dormitor sunt atât de populare. Potrivit cercetătorilor, 43% dintre adulții întrebați au declarat că au dormit mai puțin decât minimul recomandat de 7 ore în noaptea precedentă.

Importanța somnului nu poate fi subestimată. Cu toții ar trebui să ne străduim să atingem recomandarea minimă de 7 ore de somn pe noapte.

Pentru a vă ajuta în acest demers, ne-am luat sarcina de a vă împărtăși câteva dintre cele mai bune plante pentru dormitor care vă pot ajuta să aduceți un somn mai mult și de mai bună calitate în viața dumneavoastră.

1. Iasomie (Jasminum), planta de apartament preferată

Cunoscută pentru mirosul lor distinct și dulce, iasomia este bine cunoscută pentru că este planta de apartament preferată. Acest parfum dulce este adesea folosit în lumânări sau uleiuri de aromaterapie.

S-a constatat că mirosul acestui parfum este legat de reducerea anxietății și îmbunătățirea somnului. Așezați planta de apartament cu iasomie pe noptieră pentru a beneficia din plin de această plantă frumoasă.

2. Plantele „șarpe”, opțiunea potrivită pentru tine

Dacă creșterea oxigenului în dormitor este ceea ce urmărești cu aceste plante, atunci poate fi opțiunea potrivită pentru tine. Pe timp de noapte, aceste plante emit oxigen pentru a te ajuta să dormi mai bine.

De asemenea, ele elimină toxinele dăunătoare din aer, cum ar fi xilenul, tricloretilena, benzenul, toluenul și formaldehida. Formaldehida se găsește adesea în spray-urile de păr, ceea ce face ca plantele de șarpe să fie ideale pentru dormitor.

3. Lavanda (Lavandula), aduce beneficii pentru sănătate

Fără îndoială, unul dintre cele mai recunoscute mirosuri de pe această listă. Plantele de lavandă oferă numeroase beneficii pentru sănătate și face minuni atunci când sunt plasate într-un dormitor.

Se spune că doamnele din epoca victoriană își umpleau pernele cu lavandă pentru a le ajuta să doarmă și pentru a-și calma nervii. În timp ce această practică de a pune flori reale de lavandă în pernele noastre a dispărut, oamenii care cumpără pliculețe cu infuzie de lavandă care imită același proces.

Studiile au arătat că mirosul de lavandă poate reduce stresul la bebelușii care plâng, ajutându-i în același timp să doarmă. Lavanda a scăzut și stresul mamelor lor, considerând această plantă ca fiind un câștig pentru ambele părți.

4. Pothos auriu, „super purificator de aer”

Considerat un „super purificator de aer”, Pothosul auriu este un accesoriu excelent pentru orice dormitor. Folosește un ghiveci tradițional sau, pentru un plus de eficiență, plantează-l într-un coș suspendat.

Un Golden Pothos își va face magia în timp ce dormiți, purificând aerul de toxine precum monoxidul de carbon și formaldehida. Această plantă care necesită puțină întreținere poate crește confortabil în zone cu lumină slabă și va avea nevoie de udare doar atunci când solul este complet uscat.

Dacă aveți copii sau animale, aveți grijă că această plantă este periculoasă dacă este ingerată.

5. Plantele de Aloe Vera ne fac somnul mai ușor

Aloe Vera este foarte des folosită în scopuri medicinale, cum ar fi gelurile pentru arsuri minore. Dar, în forma sa completă ca plantă, aloe vera este fantastică ca și curățare și îmbunătățire a calității aerului, ceea ce o face perfectă pentru dormitor.

Păstrați planta de aloe vera într-un loc cu multă lumină solară și udați-o abundent o dată la 2 săptămâni. Frunzele sale păstrează foarte bine apa, motiv pentru care nu are nevoie de atât de multă.

6. Gardenia, ajută creierul

O plantă frumoasă, gardenia este un gen de plante cu flori din familia Rubiaceae, originară din regiuni precum Africa și Asia. Studiile au arătat că parfumul din plantele de gardenia ajută la reglarea nivelului de excitație de la nivelul creierului.

Astfel va duce la o calitate mai bună a somnului pentru cei care îi adulmecă parfumul dulce. S-a spus că florile de gardenia sunt o alternativă naturală excelentă la somnifere.

7. Plantele „păianjen”, perfecte pentru dormitor

Plantele păianjen sunt ușor de îngrijit și sunt purificatoare de aer fantastice. Un carcinogen comun, formaldehida, care se găsește în multe produse de uz casnic, este eliminat de plantele de păianjen.

Aceste lucruri o face o plantă perfectă pentru dormitor. Plantele păianjen vor emite, de asemenea, o mulțime de oxigen, ajutându-vă să respirați mai natural seara, în timp ce dormiți.

8. Palmierul Areca, umidificator natural

Una dintre cele mai tropicale plante de dormitor cu aspect tropical de pe lista noastră este palmierul areca. Un umidificator natural cu frunzele sale cu aspect exotic.

Dacă suferi de probleme cu sinusurile, palmierul areca este cel potrivit pentru tine. Așezați palmierul areca la lumina indirectă a soarelui și udați-l în mod regulat pe parcursul lunilor de primăvară și vară.

9. Mușețelul, util ca plantă de dormitor

Mușețelul este mai des asociat cu ceaiurile și uleiurile esențiale, dar este, de asemenea, foarte util ca plantă de dormitor. Asociați-o cu o plantă de dormitor proaspătă de lavandă pentru a ajuta la inducerea somnului pe măsură ce respirați aroma relaxantă toată noaptea.

Un bonus suplimentar este de a folosi florile plantei pentru a face propriul ceai de casă.

10. Planta chinezească Evergreen, plantă purificatoare

Un Evergreen chinezesc (aglaonema) este planta perfectă pentru cei care își doresc o plantă de dormitor care nu necesită prea multă întreținere. Evergreen-ul chinezesc este un super purificator și va crește nivelul de oxigen din dormitorul tău pentru a ajuta la îmbunătățirea respirației.

11. Margareta Gerbera Daisy crește fluxul de oxigen

Aceste flori viu colorate vor adăuga un strop de culoare veselă spațiului tău și vor crește fluxul de oxigen în aer pe timp de noapte, la fel ca și plantele de șarpe și aloe. O altă opțiune excelentă pentru cei care suferă de alergii sau apnee în somn, margaretele gerbera sunt, de asemenea, purificatoare de aer uimitoare.

Sunt plante anuale și sunt un pic mai pretențioase când vine vorba de îngrijire. Au nevoie de lumină puternică, iar solul trebuie să fie bine îmbibat și complet uscat de fiecare dată când le udați.

Concluzie

Pentru a avea un somn liniștit, odihnitor și relaxant, avem nevoie de astfel de plante în casă. Așa că, acum că ați aflat ce v-ar putea ajuta, nu mai aveți de făcut altceva, decât să le cumpărați și să aveți grijă de ele.