Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, candidează la prezidențiale din postura de independent

de: Ciprian Ioana
31 05. 2019

Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea și primar al orașului Voluntari, anunță că va candida la prezidențialele de la sfârșitul anului. El afirmă că va intra în cursă din poziția de independent și se laudă cu viziunile pro-europene.

Florentin Pandele, primarul din Voluntari, vrea să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni, din calitatea de independent. Soțul Gabrielei Firea susține că va candida la alegerile prezidențiale, care vor avea loc spre sfârșitul anului.

Edilul din Voluntari a făcut anunțul joi seară, la postul de televiziune RTV.

De ce e surprinzător anunțul lui Florentin Pandele

Anunțul lui Florentin Pandele este surprinzător, în condițile în care existau zvonuri potrivit cărora chiar soția sa, Gabriela Firea, va intra în cursă. N-ar fi exclus, însă, ca edilul din Voluntari să candideze tocmai pentru a o ajuta pe Gabriela Firea în turul doi.

Așa cum arată lucrurile acum, primarul din orașul ilfovean nu are mari șanse să ajungă în turul al doilea. Dar ar putea obține, în turul întâi, ceva voturi pe care să le redirecționeze apoi spre soția sa, îndemnându-i pe alegătorii săi să o susțină pe Gabriela Firea în turul al doilea dacă, evident, aceasta candidează și dacă va ajunge acolo.

Astăzi m-am hotărât, e Brâul Maicii Domnului în Voluntari, să îmi anunț candidatura la prezidențiale, ca independent. Sunt primar de 19 ani. Știu ce vor spune. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, să trăiască într-o țară liberă, nu în una în care este instaurată teroarea. Îmi doresc ca peste dumneata să nu intre un individ, în casă, care spune că este vectorul de imagine al democrației în România„, a spus Florentin Pandele.

Deocamdată, mai spune Florentin Pandele, Gabriela Firea nu ar vrea să candideze.

Am vorbit cu Gabi şi i-am spus că voi candida la alegerile prezidenţiale. M-a întrebat dacă sunt sigur că asta vreau şi i-a spus că da. Vreau să candidez. Gabi nu şi-a dorit şi nici nu-şi doreşte să candideze. M-a determinat starea în care se află familia mea. E inadmisibil să nu am siguranţă, să nu avem siguranţă„, a mai declarat Florentin Pandele.