Floarea toxică din grădină care îți poate strica recolta de legume. Mulţi nici nu ştiu cât rău face
Deși sunt frumoase și dau un aspect plăcut curții tale, unele plante pot fi dăunătoare pentru grădina de legume. Amestecându-le cu roșiile, castraveții, dovleceii sau alte legume, ele pot face mai rău, deoarece atrag dăunători și substanțe toxice care pot compromite recolta. Crinul este una dintre aceste flori.
Crinul îți poate strica recolta de legume din grădină
Înainte de a planta anumite legume sau pomi în grădină, este important să ții cont de câteva aspecte. Pe lângă fertilitatea solului și irigare, o altă problemă de luat în calcul o reprezintă plantele care se află în vecinătate.
Unele flori frumoase și extrem de parfumate pot compromite recolta de legume, fie pentru că emană o substanță toxică, fie pentru că atrag insectele care distrug plantele. Acesta este cazul crinilor, de exemplu, care deși sunt absolut superbi, ei nu ar trebui să crească lângă plantele roditoare.
Este o plantă toxică pentru acestea
Principalul motiv pentru care crinii nu ar trebui să fie plantați într-o grădină de legume este acela că sunt toxici pentru oameni și animale în cazul în care sunt ingerați. Toate părțile plantei, inclusiv bulbii, frunzele, tulpinile, florile și chiar și polenul, conțin toxine care pot cauza probleme grave de sănătate dacă sunt consumate.
Prin urmare, ar fi bine să pui crinii separa de zonele în care ai cultivat legume pentru consum.
Citește și: Floarea extrem de toxică din grădina ta. Nu o mai planta în curte, e frumoasă, dar te pune în pericol!
În plus față de riscurile pentru sănătate, crinii pot concura cu plantele de legume pentru nutrienți, apă și lumina soarelui. Aceste flori preferă un sol bine drenat și multă lumină solară, în timp ce majoritatea plantelor de legume preferă un sol bogat în nutrienți și uniform umed. Prin urmare, te poți alege cu o creștere neuniformă și o producție slabă.
Dacă totuși îți dorești să ai crini în curte, cel mai bine este să alegi o zonă separată, departe de grădinile de legume și de alte zone în care se cultivă sau se prepară alimente. În acest fel, fiecare dintre plante își va face ”treaba” cum trebuie!
Citește și: Ce îngrășământ se pune la crinii din grădină. Secretul celor mai talentați grădinari, așa vor înflori frumos