Fiul Ancăi Parghel, mărturisiri sfâşietoare la 13 ani de la moartea mamei sale: “Îmi dă putere, de acolo, din cer” EXCLUSIV

Fiul Ancăi Parghel, mărturisiri sfâşietoare la 13 ani de la moartea mamei sale: “Îmi dă putere, de acolo, din cer” EXCLUSIV
Fiul Ancăi Parghel, mărturisiri sfâşietoare la 13 ani de la moartea mamei sale

Inegalabila solistă de jazz Anca Parghel a plecat să le cânte îngerilor, pe 5 decembrie 2008, zi în care a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. A lăsat un gol imens în sufletele fiilor săi, Ciprian și Tudor, care au idolatrizat-o. Mai mult, după ce s-a stins din viață, la doar 51 de ani, Ciprian s-a simțit mult timp debusolat și cu greu și-a mai găsit drumul, în muzică, fără sprijinul Ancăi. Dar, tot ea, de acolo, din Cer, veghează să îi fie bine: ”Când mă apucă depresia sau gândurile grele, mama îmi dă putere!”, ne-a declarat Ciprian Parghel, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

”Cânt cu ea în gând. Simt că ea se bucură când sunt pe scenă”

Ciprian Parghel a suferit enorm după decesul Ancăi Parghel, care s-a stins din viață în urmă cu 13 ani, la doar câteva luni după ce fusese diagnosticată cu cancer. Ciprian, un talentat instrumentist, care a colaborat adesea și cu celebra lui mamă, a revenit cu greu pe scenă, după decesul artistei. A trecut printr-un mare șoc, pe care, susține Ciprian, a reușit să-l depășească tot cu ajutorul măicuței lui, care îi dă putere, de acolo, din Cer:

”Am stat mulți ani, într-un fel de pauză, am comemorat-o pe mama. Acum cânt cu ea în gând, iar la orice eveniment muzical, când pronunț numele Parghel, simt că ea este acolo, undeva, în Cer, și că se bucură că sunt pe scenă, că fac exact ce ar fi vrut să fac”.

”Când mă apucă depresia sau gândurile grele, simt că mama îmi dă putere”

Ciprian Parghel și-a amintit cu nostalgie de prețiosul sfat al Ancăi, de care se agață, și acum, pentru a putea merge mai departe, pentru a continua cariera muzicală și fără ea:

”Când mă apucă depresia sau gândurile grele, simt că mama îmi dă putere. O simt lângă mine, că mă susține. Mama nu a vrut să stau departe scenă, așa că m-am reapucat de treabă, colaborez cu mai multe formații, acum sunt pe picioarele mele.

Ea îmi spunea mereu că singurul lucru care te salvează în viață este meseria. Ține-te de meserie, că te poate salva!”, ne-a mai dezvăluit fiul regretatei soliste de jazz Anca Parghel.

Fiica lui Ciprian Parghel duce mai departe tradiția familiei: ”Ana Parghel a moștenit talentul mamei”

Ciprian Parghel și Irina Sârbu, solistă de jazz, au o fetiță în vârstă de șase ani, Ana Parghel. Ciprian e tare mândru de micuța lui prințesă, deja o răsfățată a publicului:

”Ana Parghel, fiica mea și a Irinei, este foarte talentată. Mai mult de atât nu se poate, la această vârstă. Irina, mama ei, se ocupă de Ana, zilnic fac lecții de pian și solfegii. Ana are un auz absolut, a moștenit de la toți ce este mai bun, și de la mama ei, și de la mine, și de la Anca Parghel, bunica ei.

Are o moștenire genetică de muzician, din poate punctele de vedere”, ne-a mai mărturisit Ciprian Parghel. Micuța cântă adesea cu tatăl ei, dar și cu unchiul, Tudor, și cu mama ei, în formația în care, odinioară, regină era Anca Parghel.

Vrea să organizeze Festivalul de jazz ”Anca Parghel”

Ciprian și fratele lui, Tudor, ambii talentați instrumentiști, intenționează, după ce se mai liniștesc lucrurile, să înființeze Festivalul de jazz ”Anca Parghel”, unde tinerii talentați să se poată afirma, iar artiștii de gen să susțină recitaluri de excepție:

”Am fost în niște discuții, au fost câteva propuneri. Eu și fratele meu vrem să organizăm un festival în memoria mamei”, susține Ciprian Parghel, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

Anca Parghel a trăit pentru muzică: „Aplauzele publicului meu sunt hrană pură, energie divină”

Inegalabilă artistă de jazz Anca Parghel a încetat din viață pe 5 decembrie 2008, la 51 de ani, după o luptă nedreaptă cu o boala nemiloasă. Cu doar câteva luni înainte de a se stinge din viață, Anca Parghel declara că se simte mai bine, ba chiar intenționa să ajute și alte persoane cu probleme grave de sănătate:

”Aș dori, când mă fac bine, să fac o fundație pentru ajutorarea femeilor care sunt în această situație și să deschid un cont pentru artiștii care, uitați de Dumnezeu, se sting singuri, bolnavi, săraci, într-o cameră”, declara artista pentru revista Tango.

Anca Parghel strălucea în lumina reflectoarelor:

„Aplauzele publicului meu sunt hrană pură, energie divină. Nimic nu poate înlocui această emoţie. Am fost aleasă pentru arta scenei. De mică am cântat ca o pasăre. Arta mi-a adus multă fericire, cu luptele necesare pentru a rezista în jungla ei, ca femeie”, mai mărturisea ea, în alt interviu de suflet.

Johnny Răducanu, regretatul solist de jazz, care i-a fost și bun prieten Ancăi Parghel, declara, cu tristețe, după decesul artistei:

„Am fi avut nevoie de o sută de cântăreţe ca Anca Parghel.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI