Firmele de servicii funerare se „bat” pe cadavre, la spitalele din Bihor. Ce se întâmplă cu rudele decedaților

Autor: Andrei Simion - 13:45, 06 dec. 2019
Firmele de servicii funerare se "bat" pe cadavre, la spitalele din Bihor

Firmele de servicii funerare se „bat” pe cadavre la spitalele din Bihor, chiar dacă multe dintre ele nici măcar nu au specificat că au acest domeniu de activitate. O spune chiar managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Carp, care avertizează rudele celor decedați să verifice dacă firmele la care apelează au aviz de la Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Firmele de servicii funerare se „bat” pe cadavre, la spitalele din Bihor

Multe firme de servicii funerare din Bihor preiau cadavre de la morgă, deși au alte domenii de activitate trecute în acte. Managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Carp, spune că a întâlnit cazuri în care reprezentanții acestor firme au venit să ridice trupurile neînsuflețite cu un camion. Unitatea spitalicească pe care o repezintă a emis un comunicat prin care îi avertizează pe cetățeni să apeleze doar la firme care au primit autorizație de la DSP, portivit ebihoreanul.ro.

„Unele firme din acest domeniu sunt şmechere. Au obiect de activitate potcovirea cailor, dar se ocupă şi de transportarea decedaţilor de la spitale. La noi s-a prezentat o firmă care a vrut să ducă un cadavru cu un camion. Cazul a ajuns în atenţia DSP Bihor, care din acest motiv aminteşte bihorenilor că înainte de a contracta serviciile unei firme din acest domeniu trebuie să verifice în prealabil dacă este autorizată de DSP să desfăşoare o asemenea activitate”, a declarat dr. Gheorghe Carp.

Mai multe scandaluri au izbucnit în ultimii ani, după ce s-a aflat că brancardierii și autopsierii au fost mituiți să anunțe firmele de pompe funebre cu privire la decesele care sunt înregistrate la Spitalul Județean. Managerul unității spitalicești susține că a rezolvat această problemă, dar acum se confruntă cu un nou fenomen, întrucât multe firme nu au autorizație.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI