Finalul lui Putin e aproape. Ce s-ar întâmpla cu liderul rus dacă regimul lui s-ar prăbuşi. Scenariu cumplit

Finalul lui Putin e aproape. Ce s-ar întâmpla cu liderul rus dacă regimul lui s-ar prăbuşi. Scenariu cumplit
Finalul lui Vladimir Putin este aproape?

Lumea întreagă crede că regimul lui Vldimir Putin se apropie de sfârșit. Până și rușii au început să discute despre asta ca și cum Vladimir Putin ar fi dispărut deja de la conducere. Marea întrebare care se pune acum este cum va încheia liderul rus madatul din fruntea țării.

Se fac scenarii peste scenarii despre cum ar putea fi înlăturat Vladimir Putin de la putere. Care sunt posibilitățile să fie dat jos

Rușii dau ca și terminat regimul lui Vladimir Putin, însă întrebarea este cum va dispărea acesta de pe scena politică, scrie scrie The Moscow Times.

Rusia a tot sperat să scape de Vladimir Putin de la conducerea țării la următoarele alegeri, însă aici nu se mai desfășoară alegeri libere de 15 ani.

Vladimir Putin, răsturnat de la putere?

O altă posibilitate ar fi ca deputații independenți să îl răstoarne pe Vladimir Putin de la putere, însă nici acest scenariu nu este posibil, atâta timp cât acesta are oameni de încredere în serviciul său de pază și protecție.

Referendumul de modificare a constituției pentru ca Vladimir Putin să poată sta la cârma Rusiei atât cât dorește le-a arătat până și celor mai optimiști dintre observatori că regimului nu îi pasă de nimeni.

Vladimir Putin, răsturnat în urma unei revoluții?

De asemenea, s-a mai sperat ca Vladimir Puin să fie dat jos de la putere cu ajutorul unei revoluții, însă aceasta a întârziat să apară pe motiv că nu se știe cum vor reacționa serviciile de securitate ale lui Vldimir Putin.

Cum Vladimir Putin este acum „în război” cu SUA și NATO, entități pe care rușii le consideră dușmane, oponenții din interior sunt văzuți ca fiind de partea Statelor Unite și, astfel, nu au sprijinul populației.

Acest fapt, corelat cu faptul că regimul nu se ferește să folosească forța împotriva poporului sunt factorii care scot din calcule o revoluție.

Vladimir Putin a izolat total Rusia

Însă, schimările în Rusia ar fi inevitabile din cauza acestui regim care a dus la o izolare totală, chiar luând în calcul o victorie împotriva Ucrainei, în contextul în care o bună parte dintre ruși pleacă din țară, acolo neexistând nicio strategie de viitor.

La dispariția regimului Putin contribuie și ofensiva Ucrainei, precum și sancțiunile internaționale care duc la probleme socioeconomice, care pot avea efectul bulgărelui de zăpadă pentru regimul Putin.

Mihai Gorbaciov a pățit-o și el

De asemenea, ordinele lui Vladimir Puti nu ar mai fi respectate, ceea ce este un alt semnal că urmează declinul regimului.

Ceva asemănător s-a întâmplat la căderea URSS, atunci când Mihail Gorbaciov emitea decrete după decrete, însă numeni nu le respecta sau le punea în aplicare. La acea vreme, în Rusia existau instituții care azi nu mai sunt și care s-au ocupat de prevenirea haosului.

Prăbușirea rapidă a lui Vladimir Putin ar băga Rusia în haos?

Acum, o prăbușire rapidă a regimului Putin ar duce la un haos în care grupările paramilitare ale diverșilor lideri regionali se vor lupta pentru a pune mâna pe putere.

Astfel, servitorii liderului de la Kremlin, „Bucătarul lui Putin”, Evgheni Prigojin, și președintele Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, ar fi aceia care ar intra imediat în lupta pentru putere împreună cu soldații lor.

Scenariul loviturii de stat

Un alt scenariu ia în calcul o lovitură de stat, care să nu includă un asasinat și în care Vladimir Putin să fie dat de la putere sau convins să renunțe la scaun.

Alții spun că cei apropiați lui Putin vor interveni și vor face un plan ca Putin să renunțe la putere, de ochii lumii,  iar locul lui să fie luat de un personaj ușor de manipulat.

Va face Vladimir Putin un pas înapoi?

După, vor cere prin vocea noului președinte oprirea războiului cu Ucraina. Vestul va fi de acord, cel mai probabil, în încercarea de a evita izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial.

Nu se știe dacă Vladimir Putin va fi de acord știind ce a pățit președintele kazah, Nursultan Nazarbaev.

Acesta a numit o marionetă în locul său, Kassim-Jomart Tokaev, pe care credea că o va manipula după bunul plac.

După o săptămână, Nursultan Nazarbaev a pierdut complet puterea, iar acum viața și libertatea lui depind de noul președinte.

Urmăriți Playtech.ro și pe