Filmul groaznicului accident din Maramureș. Ce modificare ar fi făcut șoferul la mașină. Poliția a deschis dosar penal

de: Andrei Simion
04 08. 2024

Tragedia care a avut loc pe o șosea din Maramureș a șocat pe toată lumea. Doi polițiști, de 25 și 28 de ani, și-au pierdut viața într-un accident teribil, în urma căruia mașina s-a rupt în două după ce a lovit un stâlp.

În aceeași mașină se afla și o tânără, singura care a supraviețuit. Aceasta a fost transportată de urgență la spital.

Cum s-a produs accidentul?

Șoferul, aflat în timpul liber, tocmai își îmbunătățise mașina, potrivit apropiaților. Alexandra și Bogdan abia intraseră în tura de seară la postul din Târgu Lăpuș. După instructajul de rutină, cei doi au urcat în mașina unui coleg aflat în timpul liber, probabil pentru a testa vehiculul modificat. Un apropiat al celor doi a declarat: „I-a pus mai mulți cai.”

La ieșirea din oraș, șoferul a pierdut controlul și s-a izbit de un stâlp. Impactul a fost devastator, mașina fiind practic ruptă în două. Prima ipoteză a anchetatorilor este viteza excesivă. De la locul primei coliziuni cu bordura până la stâlp sunt peste 150 de metri, timp în care șoferul nu a reușit să redreseze mașina. Înainte de impactul fatal, vehiculul a rupt un gard din beton și a fost proiectat într-un stâlp.

Care este starea tinerei?

Cei doi polițiști nu au avut nicio șansă, fiind prinși în mașina distrusă. Polițista de 25 de ani aflată pe bancheta din spate a scăpat cu răni. „Este internată pe secția de ortopedie, stabilă, cu mai multe leziuni și fracturi. Evoluția este favorabilă,” a declarat managerul Spitalului Județean Baia Mare. Ancheta este în desfășurare pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului.

Polițiștii au deschis dosar penal

Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș a deschis un dosar de cercetare penală în urma accidentului.

„Cu privire la accidentul produs aseară, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Sub coordonarea procurorului, continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurările incidentului. Suntem profund îndurerați și transmitem sincere condoleanțe familiilor celor doi colegi decedați,” au transmis oficialii IPJ Maramureș.