Fetița simplă din imagine a devenit un etalon al frumuseții în România. A făcut mare senzație pe vremea lui Ceaușescu cu ținutele elegante și silueta fină

de: Ștefan R. Apostol
26 08. 2024

Pentru mulți dintre noi, fetița simplă din imagine a devenit imaginea unor produse, pentru alții, pe vremea lui Ceaușescu, avea să devină un etalon al frumuseții în România. Fetița simplă din imagine a făcut mare senzație în acele vremuri cu ținutele elegante și silueta fină. Știi cine e?

Fetița simplă din imagine a devenit un etalon al frumuseții

Într-o zi de 15 iulie a anului 1953 fetița simplă din imagine venea pe lume într-un orășel transilvănean, din județul Cluj, Huedin. Sunt mulți cei care nu știu că familia din care provenea era o familie de artiști, în care toți membrii cântau.

După ce și-a petrecut copilăria la Cluj, mutându-se cu familia aici, avea să termine școala primară și liceul „Gheorghe Banițiu”, din localitate. Tot aici avea să studieze și lecții de canto, cu celebra Stela Simonetti, urcând și pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj, unde va cânta jazz. Ulterior va trece și la muzica populară, alături de ansamblul Mărțișorul al Casei Armatei din localitate.

După ce avea să-și arate talentul încă din anii copilăriei, parinții au susținut-o, iar fetița simplă din imagine, de o frumusețe rară, avea să plece spre București, unde va absolvi în 1988 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, la clasa regretatului gigant al scenei Mircea Albulescu.

Primele sale roluri aveau să se întâmple pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, aici primind repartiția după terminarea institutului, ulterior ajungând și pe scenele teatrelor din București, precum Odeon, sau Teatrul Național din Cluj.

Natașa Raab și primii pași în cinematografie

Natașa Raab, căci ea este fetița simplă din imagine, era de o frumusețe rară, devenind pentru genreațiile din acea vreme un etalon al frumuseții.

Primii pași în cinematografie avea să-i facă la 26 de ani, fiind distribuită în pelicula „Vis de ianuarie”, din 1979, alături de alte viitoare nume mari, precum Marcel Iureș, Gelu Nițu, Gelu Colceag, Rodica Tapalgă, Tamara Buciuceanu, sub bagheta regizorală a regretatului Nicolae Oprițescu.

Ulterior avea să apară și în alte producții, unele de televiziune, precum serialul din 1982 „Lumini și umbre”.

În 1988 și 1989 avea să joace în rolul Năstăsica în două pelicule importante, „Martori dispăruți” și „Lacrima cerului”, iar după anii 90 avea să apară în alte pelicule, precum și două seriale extrem de populare, „Inimă de țigan” și „Regina”, în rolul Herminei Dumbravă.

De la teatru și film, la imaginea unor produse lactate

În anii tinereții sale, Natașa Raab avea să frângă multe inimi, fiind una din actrițele de o frumusețe rară, așa cum spuneam, un un etalon al frumuseții în România, făcând mare senzație pe vremea lui Ceaușescu cu ținutele elegante și silueta ei fină. Avea să se căsătorească încă de tânără, de pe băncile facultății, medicul Val Guțul.

Dar, pe cât de frumoasă și talentată a fost Natașa Raab ca actriță, din nefericire, viața personală a fost umbrită de situații dure, dar și regrete. Unul din momentele dramatice a fost decesul partnerului ei de viață, ca urmare a unei boli nemiloase, despre care spunea că „Am rămas a nimănui Doamne. Soţul meu Val, Dr. Guţul, m-a lăsat singură! Vreau să mor şi eu! Avea doar 66 de ani”.

La vârsta de 47 de ani, actrița avea să fie diagnosticată cu o formă de cancer, iar unul din marile regrete a fost lipsa copiilor:

„Mi-am dorit foarte mult copii şi ultima mea şansă s-a dus atunci. Norocul meu a fost că soţul meu, fiind medic, şi-a dat seama că ceva nu este în ordine.

M-am mişcat destul de repede şi m-am operat. Cred că Doamne-Doamne a fost lângă mine, la fel şi soţul meu, care m-a pus să fac nişte citostatice postoperator.

Acest lucru mi-a dat şanse să lupt cu aceste celule canceroase.”, povestea actrița la un moment dat.

Dramele au continuat și cu fratele actriței, care în 2020, la doar 54 de ani avea să plece într-o altă lume, iar în 23 octombrie 2023 avea să se stingă și ea din viață, tot din cauza aceleiași boli necruțătoare.

Anul acesta, pe 23 octombrie se va împlini un an de la dispariția sa, iar marele Florin Zamfirescu avea să declare că:

„Regretul meu este enorm, pentru că am fost parteneri pe scenă, era cât pe ce să-mi studentă.

Ea a făcut două facultăți, a făcut Drept, era o fată foarte deșteaptă și când eram asistentul Olgăi Tudorache, aveam o clasă și în clasa paralelă a lui Albulescu, era Natașa.

A fost colegă de an, de clasa cu Titieni, cu Mișu Coadă, deci putea chiar să-mi fie studentă, putea să fie la clasa mea, dar nu a fost să fie”, a povestit Florin Zamfirescu.

În urma frumoasei Natașa Raab, rămân rolurile din teatru și film, dar și cea mai simpatică țărancă, Coana ChivaDumnezeu Să o aibă în Paza Sa!