Fenomen unic la Jocurile Olimpice de la Paris 2024! Momentul în care Luna s-a aliniat perfect cu inelele olimpice. FOTO

de: Daoud Andra
28 07. 2024

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, ediția 2024, a fost urmărită cu sufletul la gură de oameni din întreaga lume. Dincolo de momentele spectaculoase, precum concertul lui Celide Dion, văzute deja la TV, au apărut și alte detalii pe care fotografii prezenți acolo le-au surprins în fotografii și care abia acum ies la iveală.

Luna s-a aliniat cu cercurile olimpice la Paris

Un detaliu care a devenit viral după începerea Jocurilor Olimpice 2024 a fost felul în care Luna s-a văzut pe cer în seara deschiderii. Fotograful Loic Venance, de la AFP, a surprins în fotografii poziția satelitului natural al Pământului dintr-un unghi cel puțin interesant.

Luna aproape plină s-a văzut perfect aliniată deasupra cercurilor olimpice de pe Turnul Eiffel, sub ele, dar și în interiorul lor. Fotografiile au circulat intens și pe rețelele de socializare, unde au fost apreciate și redistribuite de oameni din întreaga lume.

Pe 21 iulie, a fost Lună Plină, astfel că în ziua în care au început Jocurile Olimpice, Luna se vedea în continuare cu o formă aproape perfect sferică.

Ce reprezintă cercurile olimpice

Cele cinci cercuri unite între ele sunt simbolul Jocurilor Olimpice încă de la început, respectiv de mai bine de 100 de ani. Prima ediție a Olimpiadei a avut loc în anul 1913, iar fondatorul Jocurilor Olimpice moderne a fost Pierre de Coubertin. Simbolul universal al Olimpiadei este un aranjament cu cinci cercuri, conectate între ele, care au culorile albastru, negru, verde, roșu și galben.

Fiecare cerc reprezintă un continent, respectiv Africa, America, Asia, Europa și Oceania, iar faptul că sunt legate unul de altul simbolizează unitatea lor. Culorile cercurilor au fost alese deoarece fiecare dintre ele se regăsește pe drapelul unei națiuni din lume. Astfel, cele cinci cercuri colorate, interconectate, simbolizează unitatea și fair-play-ul care ar trebui să caracterizeze sportivii care participă din patru în patru ani la Jocurile Olimpice.

În ediția din 2024, peste 10.000 de sportivi din 204 țări participă la Olimpiada care se desfășoară la Paris. Este a treia oară în istorie când Jocurile Olimpice au loc în capitala Franței, după edițiile din 1900 și din 1924. Jocurile vor avea loc între 26 iulie și 11 august și vor include 32 de sporturi în total. În 2024, vor fi celebrate și câteva sporturi noi: skateboarding, surf, escaladă sportivă și breakdance, prezente pentru prima dată ca sporturi olimpice.

Satul olimpic este amplasat în nordul Parisului, în Saint-Denis, și găzduiește aproximativ 15.000 de sportivi, antrenori și persoane din staff-ul participanților la Jocurile Olimpice de vară.