Fenomen straniu pe litoralul românesc, astăzi, 4 iulie 2023. Ce s-a întâmplat pe plaja din Mamaia FOTO

de: Oriana Popescu
04 07. 2023

În ultima vreme, au existat numeroase fenomene meteorologice ciudate în România. Se pare că i-a venit rândul și litoralului românesc, unde, în această dimineață, a avut loc un un lucru de-a dreptul bizar.

Ce se întâmplă pe litoralul românesc în această dimineață?

În această dimineață, litoralul românesc a fost împânzit de o ceață densă, care a învăluit marea și plajele încă de la răsărit. Acest fenomen ciduat este asemănător și specific zonelor cu o climă deșertică, cum ar fi Dubai  sau America de Sud. Aici este specifică ceața pe plajă, deoarece există o mare diferență de temperatură, apa mării fiind mai rece, iar aerul foarte cald.

Ceața densă din Mamaia nu i-a ținut în camera de hotel pe turiști, pentru că aceștia s-au avântat în mare chiar și pe vremea asta. Şi asta pentru că, în ciuda aparenţelor, temperatura aerului nu a scăzut deloc, iar turiștii au putut să se distreze pe plajă, dar și în mare.

Citește și: Anunţ de la ANM, veştile nu sunt bune! Prognoza meteo pentru următoarea săptămână

Cât de oscilantă este vremea pe litoral?

Dacă ieri turiștii din Costinești primeau mesaje Ro Alert de vreme instabilă, astăzi întreg litoralul românesc este sub cod galben de caniculă. Meteorologii anunță temperaturi ridicate, peste 35 de grade Celsius, dar vremea nu îi sperie pe românii noștri care vor să se distreze la maxim. Așa că aceştia apelează la băuturile răcoritoare ori la câteva băi zdravene în Marea Neagră și uită de căldura sufocantă.

Chiar și așa, specialiștii ne sfătuiesc să fim mai atenți, pentru că putem fi în pericol de insolație și așa ne-am putea ruina vacanța la mare. Este indicat să stăm la plajă până la ora 12, după aceea să ne retragem la hotel sau într-un loc acoperit, cine știe, poate un pui de somn nu ar strica. Ba mai mult decât atât, este bine să ne protejăm cu cremă solară, mai ales dacă suntem sensibili, altfel ne vom transforma în niște raci.

De asemenea, este important să ne hidratăm, mai ales în vreme de caniculă. Consumați cât mai multă apă și evitați mâncarea procesată, cum ar fi fast-food-urile sau mâncărurile pline de grăsime. Acum este momentul prielnic pentru toxiinfecțiile alimentare.

Citește și: Alertă meteo, cod galben de caniculă în România. Zonele care vor fi afectate