Cine e femeia din România cu iPhone X, prinsă la cerșit în America

Autor: Ciprian Ioana - 13:02
Foto: Facebook Township of Union NJ Police Department

Te-ai obișnuit cu știrile care îți spun despre „isprăvile” ilegale ale românilor de prin Spania sau Italia. Dar nu te-ai gândi că există și români care au trecut oceanul pentru a cerși pe străzile Americii.

A reușit, însă, acest lucru o femeie din România pe nume Dorina Căldăraș. Ea a fost reținută de polițiștii americani din New Jersey după ce a fost surprinsă pe străzi cerând bani trecătorilor. Potrivit Adevărul, pe pancarta pe care o purta, românca cerea ajutor, în limba engleză, susținând că nu are bani să-i ofere copilului său cele necesare.

„Am un bebeluş. Vă rog în numele lui Dumnezeu ajutaţi-mă să cumpăr lucruri pentru copil şi scutece”.

În vârstă de 34 de ani, Dorina Căldăraş a fost protagonista mai multor materiale de presă realizate în America, după ce polițiștii americani i-au făcut public cazul.

Poliţiştii au audiat-o pe femeie, iar aceasta le-ar fi spus că este venită din România şi că, în prezent, locuieşte în Queens. Poliția americană remarcă faptul că, deși femeia susținea că nu are bani pentru copilul ei, asupra ei au fost găsite o geantă de 500 de dolari, bijuterii, dar și un…iPhone X.

Poliţiştii americani au făcut un apel: „Este frumos să fim miloşi, dar nu este o idee bună să donăm cuiva de pe marginea drumului care are o pancartă. Dacă vedeţi pe cineva care are nevoie de ajutor puteţi suna la departamentul nostru şi ofiţerii noştri vor răspunde şi interveni”.

Românca a fost subiect de reportaj și pentru publicațiile americane. Cei de la NBC au intervievat și alte persoane pe care le-au întrebat dacă ar ajuta-o pe această femeie.

Mulți dintre americani au răspuns afirmativ, dar apoi au rămas surprinși de faptul că, totuși, femeia încerca doar să păcălească lumea de pe stradă, în condițiile în care, judecând după ce avea asupra ei, nu părea că este într-o situație disperată.


Citește și...