Femeia celebră din imagine nu a plătit niciodată taxe și a stat în locuințe ieftine, deși a avut toți banii din lume. O recunoști?

de: Daoud Andra
05 08. 2024

Femeia din imagine a reușit performanța de a intra în Cartea Recordurilor, dar a rămas în istorie pentru zgârcenia ei. A fost una dintre cele mai bogate femei din Statele Unite și a condus un imperiu de zeci de milioane de dolari, dar a fost atentă la fiecare dolar pe care l-a cheltuit.

Cea mai zgârcită femeie din istorie

Hetty Green s-a născut într-o familie bogată și a moștenit talentul în afaceri al părinților și al bunicilor ei. A construit un adevărat imperiu financiar, la jumătatea secolului al XIX-lea și a înmulțit banii pe care i-a moștenit de la familie. Tatăl ei i-a lăsat 5 milioane de dolari, dar a moștenit sume impresionante și de la mătușa ei, bani pe care i-a investit în imobiliare și căi ferate.

A devenit foarte bogată datorită investițiilor ei în obligațiuni de stat, împrumuturi imobiliare și acțiuni. A fost cunoscută în epocă și pentru politica ei conservatoare de a păstra lichidități mari pentru a profita de oportunitățile de piață în timpul crizelor economice.

În anul 1899, avea o avere estimată la 60 de milioane de dolari, potrivit EGO.ro. Presa americană scria, la vremea aceea, că nu a plătit taxe și impozite și a preferat mereu să locuiască în case modeste, pentru a economisi. Una dintre cele mai șocante povești care circulă cu privire la zgârcenia ei este legată de fiul ei.

Hetty Green ar fi refuzat să plătească tratamentul atunci când băiatul ei a avut probleme cu piciorul și a așteptat să aibă acces la tratament gratuit. Situația s-a înrăutățit în așa fel încât băiatul și-a pierdut piciorul, medicii fiind nevoiți să i-l amputeze.

Hetty Green, cea mai zgârcită femeie din lume

Încălzea doar o parte din casă, pentru a face economie

Când s-a căsătorit, se spune că i-a cerut soțului ei să semneze un contract prenupțial, prin care să se asigure că nu are pretenții la banii ei. Îl consulta totuși cu privire la sfaturi financiare care să îi multiplice averea. Se spune, de asemenea, că își încălzea doar o parte din casă pentru a economisi bani. Stilul de viață extrem i-a adus porecla de ”Vrăjitoare de pe Wall Street”.

Hetty Green a murit pe 3 iulie 1916, lăsând în urmă o avere estimată la aproximativ 100 de milioane de dolari, una dintre cele mai mari deținute vreodată de o femeie în acea perioadă. După moartea ei, fiul ei, Edward Howland Robinson Green, a gestionat moștenirea și a trăit un stil de viață mult mai extravagant decât cel al mamei sale.