Femeia care are cel mai ciudat prenume din România. Toată lumea rămâne mască când aude numele ei

Femeia care are cel mai ciudat prenume din România. Toată lumea rămâne mască când aude numele ei
Femeia care are cel mai ciudat prenume din România.

Care este femeia cu cel mai ciudat prenume din România. Prenumele său a stârnit reacții printre cei care l-au auzit, de fiecare dată. De precizat este că femeia cu nume unic în lume a fost botezată de însuși Carol al-II-lea. Ea provine însă dintr-o familie cu 16 frați, fără posibilități financiare. Povestea de viață a femeii este la fel de specială, ca și numele ei…

Femeia care are cel mai ciudat prenume din România

Femeia cu cel mai ciudat prenume din România s-a născut în satul Pleșcoi, din județul Buzău, într-o familie săracă, care nici bani de botez nu a avut. Femeia a spus că tatăl ei a fost sfătuit să-i ceară Regelui Carol al II-lea să-i boteze fiica, deoarece acesta avea obiceiul să mai creștineze copii.

Femeia a mai povestit că prenumele ei a stârnit reacții în rândul celor care acum aflau cum se numește. La biserică sau la poliție, lumea se miră cum o cheamă. Regele a ales să o boteze pe aceasta România Matcașu, însă prietenii și familia o alintă „Milica”

„Peste tot, cine aude prima dată numele se miră”, a mărturisit femeia. România a povestit și cum i-a fost dat acest nume care nu trece niciodată neobservat.

Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România. Peste tot cine aude prima dată se miră.

Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat.

Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut”, a povestit România Matcașu, potrivit Digi24.

„Foarte mirați! De obicei îmi spuneau: Nu, nu, nu, nu țara! Cum o cheamă, cum o cheamă? România o cheamă, întotdeauna erau foarte mirați, de unde, cum, de ce…”, a mai povestit și Loredana Rusu, fiica României.

Vrea să boteze o fetiță cu prenumele ei

Astfel, România Matcașu se sărbătorește de două ori pe an: vara, atunci când este născută, dar și pe 1 Decembrie, de ziua numelui. Peste tot pe unde mergea, oamenii rămâneau surprinși de numele ei, însă ea a spus că a fost întotdeauna mândră de prenumele său și că mai are o mare dorință.

„Mi-ar plăcea să pot boteza o fetiță cu prenumele România (…) Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!”, a mai spus femeia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI