Femeia care a renunțat la 1,6 milioane de euro, pe an. Cum și-a motivat decizia drastică

de: Iulia Statie
15 06. 2021

Multă lume visează să primească sume imense și niciodată nu ar refuza 1,6 milioane de euro, dar o femeie nici măcar nu a vrut să audă de acești bani. Decizia este una drastică, așa că mulți și-au dorit să audă motivul bizar pentru care tânăra a refuzat să se îmbogățească.

De ce a renunțat o femeie la 1,6 milioane de euro. Decizia a surprins pe toată lumea

Prințesa Amalia, moștenitoarea tronului Olandei, a renunțat la alocația ei anuală în valoare de 1,6 milioane de euro. Aceasta este fiica cea mare a Regelui Willem-Alexander și a absolvit liceul pe 10 iunie. După acest moment de mare însemnătate în Familia Regală, Prințesa a anunțat că își va lua o pauză de un an și va merge la facultate abia în 2022.

Ținând cont că Amalia împlinește 18 ani în luna decembrie, aceasta avea dreptul de a primi o alocație anuală în valoare de 1,6 milioane de euro. În timp ce mulți doar visează la această sumă uriașă, Prințesa l-a informat printr-o scrisoare pe premierul olandez, Mark Rutte, că va renunța la acest drept al său cât timp își va continua studiile.

Cum și-a motivat alegerea? Prințesa Amalia i-a transmis premierului că se simte inconfortabil să primească acești bani ținând cont că nu a făcut nimic pentru ei și anumiți studenți au parte de provocări mult mai mari în această perioadă în care pandemia a dat peste cap viețile tuturor. Această decizie a ei vine după ce foarte mulți oameni au criticat faptul că tânăra o să primească sume imense de bani imediat cum va împlini 18 ani.

În ce controverse a fost implicată tânăra. Motivul bizar pentru care a renunțat la suma uriașă

Dacă nu ar fi refuzat alocația anuală, Prințesa Amalia ar fi devenit primul moștenitor al tronului din toată lumea ce ar fi primit un salariu. De obicei, doar Regele, Regina și Regina Mamă au parte de aceste sume în țara respectivă. Mai mult, Familia Regală Olandeză este cea mai costisitoare din toată Europa, scrie publicația Insider. Se pare că fiica lui Willem-Alexander a vrut să se ferească de controverse și a renunțat la 1,6 milioane de euro.

Willem-Alexander a primit dreptul de a urca pe tron după ce mama lui a abdicat în anul 2013. Moștenitoarea sa este Amalia. Prințesa s-a luptat cu multe probleme în trecut după ce s-a văzut nevoită să se implice într-un proces. Aceasta a fost amenințată cu moartea de către un bărbat pe Instagram în 2020. Cel ce a făcut-o să treacă prin clipe cumplite a fost condamnat la închisoare și evaluat de un psihiatru.