Felul de mâncare românesc după care străinii sunt înnebuniţi. E plasat pe primul loc în topurile culinare

de: Corina Oprea
18 08. 2023

România se poate lăuda cu o mulțime de preparate, care mai de care mai speciale. Turiștii sunt îndrăgostiți de felurile de mâncare pe care doar noi știm să le preparăm ca la carte, dar unul dintre acestea i-a înnebunit pe toți. E plasat pe primul loc în topurile culinare, toți îl caută când vin la noi.

Preparatul românesc preferat de străini

Locurile fruntașe în clasamentul celor mai apreciate bucătării din lume sunt ocupate de Italia, Grecia și Spania, o situație care nu poate fi considerată o surpriză. Aceste trei națiuni impresionează prin preparatele lor excepționale, încărcate de arome atrăgătoare și delectabile, care se caracterizează prin accentul pus pe ingrediente proaspete și sănătoase.

În ierarhia dezvăluită de tasteatlas.com, România se găsește pe poziția a 22-a, situându-se după Ungaria, dar înaintea țărilor precum Filipine, Thailanda, Liban sau Austria. Cu toate acestea, ne putem lăuda cu preparate care ne-au făcut celebri peste hotare, pe care străinii le adoră.

Printre cele mai iubite se numără nimeni alții decât micii. Aceștia reprezintă o adevărată tradiție culinară și o senzație pentru papilele gustative ale străinilor, care îi consumă ori de câte ori vin pe teritoriul țării noastre.

Micii sunt adesea considerați inima grătarului românesc, fiind nelipsiți de la orice eveniment sau sărbătoare în aer liber. Deși sunt pregătiți în mod obișnuit pe grătar sau pe plită, arta de a găti micii atinge cote înalte în bucatăria românească.

Rețetele variază de la o familie la alta sau de la un restaurant la altul, iar combinațiile de carne (de obicei amestec de carne de porc și vită), condimente și arome secrete creează un adevărat mister și farmec în jurul acestui preparat.

Cum se fac cei mai buni mici

Primul pas spre a obține cei mai buni mici românești este alegerea ingredientelor de cea mai bună calitate. Amestecul de carne de porc și vită este adesea preferat pentru a obține un echilibru perfect între arome și gust.

Carnea trebuie să fie proaspătă și să nu conțină grăsimi excesive. O selecție de condimente esențiale, cum ar fi usturoiul, boiaua de ardei dulce și ierburile aromatice, dau micilor gustul perfect.

După ce amestecul de carne și condimente este pregătit, urmează etapa de marinare. Carnea este lăsată să stea în această combinație aromată pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Această etapă permite condimentelor să pătrundă în profunzime în carne.

Cu pasiune pentru bucătăria românească și răbdare, micii sunt gătiți la foc potrivit. O gătire lentă și atentă asigură că micii se vor înmuia frumos și vor căpăta o crustă aurie și crocantă.