FCSB – CFR Cluj 1-0. Dan Petrescu a spus „adio” luptei pentru titlu, Florinel Coman duce echipa lui Gigi Becali la un punct de Farul Constanța – FOTO & VIDEO

de: Sorin Barbu
14 05. 2023

FCSB și CFR Cluj s-au înfruntat pe Arena Națională într-un meci foarte important, în care câștigătoarea primea dreptul să continue lupta pentru titlu cu Farul Constanța. Roș-albaștrii aveau și varianta unui rezultat de egalitate, dar au reușit să se impună cu 1-0. Florinel Coman a marcat singurul gol al partidei. Atacantul a fost lansat excelent, în minutul 49 de Darius Olaru, și deși era talonat de un adversar l-a fentat pe Scuffet și a trimis balonul în poartă.

Oaspeții au avut în repriza secundă două ocazii mari, iar la cea mai importantă dintre ele, șutul lui Cvek, balonul a lovit transversala. FCSB s-a impus cu 1-0 și a ajuns la doar un punct de liderul Farul Constanța, într-un meci comentat pentru playsport.ro de Ilie Dobre.

Partida găzduită de Arena Națională a avut parte și de un moment delicat. Braun a căzut foarte rău, după o cursă prin aer, după ce a fost lovit, din greșeală, de Kolinger, iar cei 40.000 de oameni de pe stadion au crezut că este vorba de o accidentare gravă. Braun s-a ridicat și chiar a mai jucat, dar apoi a cedat, din cauza durerilor și a cerut să fie înlocuit.

FCSB – CFR Cluj 1-0 (Min 49, Florinel Coman)

Min 90+3. Final de meci. FCSB se impune cu 1-0 și etapa viitoare înfruntă Farul în deplasare.

Min 87. Fică este înlocuit de Maglica. Dan Petrescu joacă totul pe cartea atacului în acest final de meci.

Min 84. Adrian Șut este înlocuit de Iulian Cristea.

Min 71. Tamm și Janga faultează și primesc cartonașe galbene.

Min 70. Florinel Coman este înlocuit de Pantea.

Min 69. Ocazie uriașă CFR Cluj. Cvek este cel mai periculos om, iar șutul lui de la margine careului este deviat de Adrian Șut în transversală, iar apoi este prins de Târnovanu. Ardelenii au fost la un pas de egalare. Meciul este în continuare foarte aprig.

Min 62. Miculescu este înlocuit de Compagno.

Min 61. Două schimbări la CFR Cluj. Janga și Birligea au intrat în locul lui Muhar și Yeboah.

Min 60. Ocazie mare CFR Cluj. Fica centrează, Csvek reia cu capul frumos, dar balonul trece pe lângă poartă.

Min 49. GOOOOOOL FCSB!!!! Darius Olaru îl lansează frumos pe Florinel Coman, Kolinger nu-l poate prinde și atacantul formației gazdă trece elegant de portarul Scuffet și a reușit să trimită balonul în plasa porții goale.

Min 46. A început repriza secundă. Octavian Popescu a intrat în locul lui Andrei Cordea.

Min 45+6. Final de repriză.

Min 45+2. Olaru îl faulează pe Yeboah și primește cartonașul galben.

Min 45. Arbitrul Sebastian Colțescu arată șase minute de prelungire.

Min 43. Lovitură pentru echipa lui Dan Petrescu. Braun nu mai poate continua și este înlocuit. La fel stau lucrurile și cu Ermal Krasniqi. Au intrat pe teren Peteleu și Petrila.

Min 37. Momente șocante pe Arena Națională. Braun este atacat tare, face o tumbă în aer și aterizează în cap. Este agitație pe marginea terenului, apar și oamenii de la ambulanță și cei de la CFR Cluj se pregătesc de schimbare. Până la urmă jucătorul s-a ridicat și continuă partida.

Min 31. Miculescu intră în careu, dar este talonat de Burcă, iar șutul său este slab și portarul lui CFR Cluj nu are nicio emoție și reține.

Min 30. Darius Olaru este pe partea stângă și trimite în careu, Andrei Cordea încearcă o execuție pretențioasă, foarfecă pe spate, din cădere, dar balonul trece mult peste poartă.

Min 23. FCSB ratează cea mai mare ocazie. Ovidiu Popescu este singur în careu, David Miculescu îi lasă balonul, dar șutul său puternic, din poziție excelentă, trece mult peste poartă.

Min 17. Acțiune „legată” a formației FCSB, Florinel Coman îi pasează lui Ovidiu Popescu, dar șutul acestuia nu nimerește ținta.

Min 11. Ocazie CFR Cluj. Ermal Krasniqi ajunge într-o poziție bună la marginea careului, dar finalizează cu un șut slab. Nu a fost deloc o execuție grozavă a jucătorului din Kosovo.

Min 8. Andrei Cordea șutează de la aproape 25 de metri, dar mingea trece pe lângă poartă, fără probleme pentru Scuffet. Partida este comentată de Ilie Dobre în direct la playsport.ro.

Min 2. Florinel Coman de la FCSB trimite din corner, de pe partea stângă, dar balonul nu ajunge la nici un coechipier și iese în afara terenului.

Min 1. A început partida de pe Arena Națională. Atmosfera este senzațională. Dan Petrescu este suspendat și își conduce echipa de la hotel.

„Nu vine pentru că este suspendat. Urmărește meciul, e și supărat, în loc să fie avertizat adversarul a primit el cartonaș galben și, din cauza cumului de cartonașe, nu va fi prezent”, a declarat președintele lui CFR Cluj, Cristi Balaj.

UPDATE 20.30– Fanii FCSB au huiduit stadionul formației CFR Cluj, în momentul în care acesta a ajuns la stadion.

UPDATE 19.40 – FCSB – CFR Cluj, echipe de start:

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Ov. Popescu, Ad. Șut, Olaru – Cordea, Miculescu, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad – Oct. Popescu, I. Cristea, Omrani, Nikolov, Oaidă, Pantea, Radaslavescu, Compagno
Antrenor: Elias Charalambous

CFR: Scuffet – Braun, Kolinger, A. Burcă, Camora – Boateng, Muhar, Cvek – Fica, Yeboah, Krasniqi
Rezerve: Sava – Peteleu, Yuri, Hoban, Bordeianu, Petrila, Bîrligea, Maglica, Janga
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel) / Arbitru VAR: Popa Cătălin (Piteşti), Arbitru AVAR: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ)

UPDATE 17.45Moment special pe site-ul playsport.ro. Partida FCSB-CFR Cluj va fi comentată de celebrul jurnalist Ilie Dobre, un voce foarte cunoscută fanilor sportului din România.

UPDATE 16.30 – Mihai Stoica a transmis un mesaj cu câteva ore înaintea partidei cu CFR Cluj și a subliniat că victoria este „obligatorie” și a vorbit despre „masacrul din Giulești”.

„După masacrul din Giulești, puțini mai sperau că ajungem din nou să depindem doar de rezultatele noastre.
Pentru cei care nu și-au pierdut speranța, pentru cei peste 40.000 de steliști care ne vor fi alături în seara asta, pentru milioanele de steliști care vor ține pumnii strânși în fața televizoarelor, e OBLIGATORIU să batem CFR cu Petrescu antrenor ȘI pe Arena Națională într-un meci cu mare miză! N-am reușit până azi, dar în toate TREBUIE să fie un ÎNCEPUT!

P.S. Anul trecut, o eroare de arbitraj ne-a interzis FINALA cu CFR. Anul ăsta, cu toată succesiunea interminabilă de greșeli contra noastră (mai ales în playoff), suntem încă în cărți❤️💙

FCSB – CFR Cluj este un meci foarte important pentru ambele formații, aflate în lupta pentru titlu din SuperLiga României, dar în special pentru echipa lui Dan Petrescu, care are doar varianta succesului pentru a mai spera că va ajunge pe primul loc. De altfel, patronul Neluțu Varga a spus, după ce a retractat declarația că se retrage din fotbal că speră într-o „minune”.

Dacă FCSB câștigă ajunge la un punct de liderul Farul Constanța, iar în cazul unei înfrângeri CFR Cluj nu mai are nicio șansă să ajungă pe primul loc. Lucrurile s-au complicat și mai tare, după ce echipa lui Gică Hagi a terminat la egalitate, 1-1, duelul cu CS Universitatea Craiova, deși a jucat o repriză cu un om mai puțin pe teren, după ce Denis Alibec a fost eliminat.

Duelul din etapa cu numărul opt din play-off este programat de la ora 21.00, iar Mihai Stoica speră că vor fi cel puțin 40.000 de spectatori. „Am trecut de 30.000 de bilete vândute. Cred că vor fi 40.000 de fani”, spunea MM Stoica la Orange Sport. Doar că până în ziua meciului la ora 14.00 se vânduseră deja 42.000 de bilete. Va fi clar un record în Liga 1, în acest sezon, după ce la partida cu Rapid s-au vândut aproape 32.000 de tichete.

Prețurile biletelor la FCSB – CFR Cluj
VIP 1 – 120 LEI
VIP 2 – 100 LEI
VIP 3 – 75 LEI
Tribuna 2 – 50 LEI
Peluza – 30 LEI

„E meci acasă, iar CFR nu mai e aia din trecut. E altă CFR, fără Deac parcă nu are un «creier» acolo, care să dirijeze. Cred că vor fi 50.000 de oameni la meci”, spunea patronul FCSB. Un stadion plin ar aduce și o rețetă financiară extraordinară de aproape 400.000 de euro.

Din cele două echipe lipsesc doi jucători de bază. Malcom Edjouma de la FCSB și Ciprian Deac de la CFR Cluj.

„Presiune e mereu. La FCSB, presiunea e ridicată în fiecare săptămână. Ca să joci aici, trebuie să știi să gestionezi presiunea. Iar jucătorii o fac foarte bine”, a explicat antrenorul Elias Charalambous, antrenorul FCSB.

FCSB – CFR Cluj, echipe probabile:

FCSB: 32. Târnovanu – 22. Sorescu, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovic – 27. Olaru, 8. Șut, 23. Ov. Popescu – 10. Oct. Popescu, 96. Compagno, 7. Fl. Coman
REZERVE: 99. A. Vlad, 6. Haruț, 11. Miculescu, 17. I. Cristea, 19. Omrani, 24. Nikolov, 26. Oaidă, 80. Radaslavescu, 98. Cordea
ABSENȚI: Panțâru, Edjouma (accidentați)
ANTRENOR: Elias Charalambous

CFR CLUJ: 1. Scuffet – 4. Cr. Manea, 44. Yuri, 3. Burcă, 45. Camora – 73. Muhar, 21. Boateng, 40. Cvek – 15. Yeboah, 30. Bîrligea, 7. Krasniqi
REZERVE: 90. Sava, 25. Țâru, 28. Hoban, 32. Janga, 37. Bordeianu, 47. Braun, 71. Peteleu, 82. Fica, 91. Maglica
ABSENT: Deac (accidentat)
ANTRENOR: Dan Petrescu

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova), A2: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel) / Arbitru VAR: Popa Cătălin (Piteşti), Arbitru AVAR: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ)

Cine transmite la TV meciul FCSB – CFR Cluj

Meciul FCSB – CFR Cluj se va disputa duminică, 14.05.2023, de la ora 21.00 Partida va putea fi urmărită în direct pe trei posturi de televiziune din România, Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1, dar și pe site-urile www.playtech.ro și www.playsport.ro.

Clasament play-off înaintea meciului FCSB – CFR Cluj, din etapa cu numărul opt din play-off

1. Farul Constanța 47 puncte

2. FCSB 43 puncte

3. CFR Cluj 39 puncte

4. Universitatea Craiova 37 puncte

5. Rapid 35 puncte

6. Sepsi OSK 26 puncte

Programul play-off-ului:

Etapa 9
Farul Constanța – FCSB (20 mai, N/A)

Rapid București – Universitatea Craiova (20 mai, N/A)

Sepsi OSK – CFR Cluj (20 mai, N/A)

Etapa 10
CFR Cluj – Farul Constanța (27 mai, N/A)

FCSB – Rapid București (27 mai, N/A)

Universitatea Craiova – Sepsi OSK (27 mai, N/A)

Sursa Foto: Sport Pictures