Fată de 15 ani, lovită de autobuz în Iași. Ipostaza ireală în care a fost surprins șoferul

Fată de 15 ani, lovită de autobuz în Iași. Ipostaza ireală în care a fost surprins șoferul
Fată de 15 ani, lovită pe trecerea de pietoni

O fată de 15 ani din Iași a fost lovită pe trecerea de pietoni de un autobuz în zona cartierului Dacia. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,17 mg/l. Adolescenta a fost transportă la o unitate medicală pentru îngrijiri suplimentare.

Șoferul, surprins cu o bere în mână

În urma accidentului, Compania de Transport Public Iași a demarat o anchetă internă cu privire la gravul accident rutier. În jurul orei 14:00, șoferul autobuzului care a lovit minora pe trecerea de pietoni, a fost surprins cu o bere în mână în timp ce urca în mijlocul de transport, în stația capăt Țuțora.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, având o alcoolemie de 0,17 mg/l în aerul expirat. Accidentul rutier a avut loc în jurul orei 16:15. Primarul Mihai Chirica a cerut un control urgent, urmat de măsuri severe în urma accidentului din cartierul Dacia.

Edilul a cerut conducerii CTP să facă verificări pentru a afla cum i s-a permis șoferului să se urce la volan sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, a cerut un raport urgent în legătură cu împrejurările în care s-a produs accidentul soldat cu rănirea minorei.

Șoferul CTP beat nu mai are contract de muncă

Compania CTP are o toleranță zero față de consumul de alcool, conform declarațiilor făcute de director. La intrarea în tură, compania efectuează mai multe testări alcooltest, având în vedere că zilnic, sute de șoferi transportă zeci de mii de ieșeni. Șoferii care nu au alcoolemie zero, sunt trimiși acasă și sancționați.

„Măsurile sunt în continuare care au fost şi până acum. Şoferii se testează la ieşire. Astfel încât, cei care prezintă anumite indicii că au consumat alcool cu o seară înainte sunt separaţi şi trimiţi acasă şi sancţionaţi. Controalele se fac şi la capăt de linie de către echipajele de control care au în dotare aparate de alcooltesc. Bineînţeles, nu se pot acoperi toate mijloacele de transport în comun care sunt în jur de 150 de unităţi. Prin sondaj facem la capăt de linie. Din păcate, evenimentul de ieri arătat că la capete de linie, văd că este un obicei să cumpere nu ştiu ce alimente sau alte chestii.

Tolerantă zero la alcool, trebuie să fie responsabili, ei transportă oameni, toleranţa este zero. La alcool avem în contractul colectiv de muncă desfacerea acestuia”, spus directorul CTP Iași

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI