Fanii CSA Steaua au protestat la Târgoviște, după ce FCSB a jucat în Ghencea. Gigi Becali și Marcel Ciolacu, înjurați de suporteri – FOTO & VIDEO

de: Sorin Barbu
08 08. 2023

Tensiuni la Târgoviște la meciul Chindia – CSA Steaua, unde 500 de fani ai echipei vizitatoare și-au „strigat” nemulțumirea, după ce FCSB a primit acceptul să joace în Ghencea. Suporterii s-au „războit” cu Gigi Becali și cu Marcel Ciolacu și i-au înjurat pe drumul spre stadion, dar și în interiorul arenei.

Fanii CSA Steaua, acțiune de protest la Târgoviște. Gigi Becali și Marcel Ciolacu au fost vizați

CSA Steaua a început sezonul tot fără drept de promovare ca anul trecut, dar există din nou speranțe că situația se va schimba foarte curând. 500 de fani ai echipei militare s-au deplasat la Târgoviște la primul meci oficial din acest sezon, din Liga 2, iar în drumul spre stadion au protestat pentru că FCSB a primit dreptul să joace în Ghencea meciul din campionat cu CFR Cluj, dar și duelul cu Nordsjaelland, din prima manșă a turul trei preliminar din Europa Conference League.

Suporterii nu au uitat că Gigi Becali este cel care insistă de doi ani ca echipa lui să joace în Ghencea și și-a îndeplinit visul după ce a fost sprijinit în public de Marcel Ciolacu. Premierul a trimis corpul de control la CSA Steaua și a solicitat un control al ultimilor doi ani.

Pe durata primei reprize, suporterii din „Peluza Sud” au afișat două bannere. Primul a fost adresat celor care au rămas alături de FCSB: „Pe toți cei care la greu au trădat sau de Steaua s-au distanțat / Dreptatea se va răzbuna fără greșeală la un moment dat”. Al doilea mesaj era cu trimitere directă la prim-ministrul guvernului român: «Proști, dar mulți», pe asta se bazează și Marcel / La anul vă cere să puneți ștampila pe el”.

Este prima apariție a „Peluzei Sud”, după ce FCSB a primit acceptul de a juca în Ghencea. Fanii au fost destul de agresivi înaintea meciului cu Dinamo când au dus la stadion o cruce și un coșciug pe care au scris FCSB. Înaintea acestui gest au împânzit Bucureștiul cu bannere în care au spus că nu sunt de acord ca arena echipei din liga a doua să fie închiriată formației finanțate de Gigi Becali.

Chindia Târgoviște – CSA Steaua 1-1, scor final

Robert Moldoveanu 3′  penalty, Bogdan Chipirliu – 90+7

Echipele de start:

Chindia: Railean – Gîț, Fl. Plămadă, C. Dinu (cpt.), Anișorac – Boțogan, Prejmerean, Rz. Matiș – Andr. Șerban, Rob. Moldoveanu, Golofca
Rezerve: Ius. Popescu – Ad. Ioniță, Dodoi, L. Manolache, Alb. Călin, Al. Militaru, Blejdea, Marc, Iul. Zamfir
Antrenor: Dragoș Militaru

Steaua: I. Pop – Dav. Maftei, Beța (cpt.), Vîrtej, Dobrescu – St. Drăghici, Rober Sierra, Dav. Matei, Buziuc – Chipirliu, Boiciuc
Rezerve: Frânculescu – Chunchukov, Enceanu, Raicu, C. Avram, Bărbulescu, Mancuso, Rz. Florea, Ad. Ilie
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: ”Eugen Popescu” (Târgovişte – Dâmboviţa). Arbitru central: Claudiu Marcu (Constanţa). Arbitri asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Marian Carson (Constanţa). Arbitru de rezervă: Ovidiu Robu (Chitila – Ilfov). Observator de arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat de joc: George Constantinescu (Slatina – Olt).

Sursa FOTO: Sport Pictures