Familia Regală a României s-a mărit! Anunțul a fost făcut oficial, la 5 luni după venirea pe lume a moștenitorului FOTO

de: Daoud Andra
16 10. 2024

Familia Regală a României are, de câteva luni, un nou membru. Este vorba despre un băiețel care a venit pe lume în luna mai a acestui an, în Marea Britanie. Părinții au decis să anunțe nașterea micuțului abia acum, fiindcă urmează să facă și botezul.

Un nou membru în Familia Regală a României

Principesa Elena a României a devenit bunică pentru a patra oară, iar vestea s-a aflat abia acum. Fiica sa, Elisabeta Karina de Roumanie Metcalfe, a adus pe lume un băiețel în luna mai, dar anunțul a fost făcut acum. Familia se pregătește pentru botezul micuțului, care a primit numele Augustus Mihai de Roumanie Metcalfe.

Evenimentul va avea loc în cadru restrâns, după cum a anunțat Familia Regală, într-o postare pe pagina oficială de Facebook. Acolo au fost publicate și primele fotografii cu bebelușul și cu părinții lui.

”Alteța Sa Regală Principesa Elena a României dorește să împărtășească marea bucurie de a fi devenit bunică pentru a patra oară. Fiica sa, Elisabeta Karina de Roumanie Metcalfe, este mama unui băiat, Augustus Mihai de Roumanie Metcalfe, născut la Spitalul Universitar din Durham (Regatul Unit) în ziua de 23 mai 2024. Elisabeta și soțul ei, Kurt, au decis să anunțe venirea pe lume a primului lor copil în preajma botezului lui Augustus Mihai, care va avea loc duminica viitoare, într-un cadru privat.

Elisabeta Karina, născută la 4 ianuarie 1989, a fost botezată de Majestatea Sa Margareta în primăvara acelui an. ASR Principesa Elena și soțul său, ES dl Alexander Nixon, ca și părinții lui Kurt, așteaptă cu bucurie să fie alături de copiii lor duminica viitoare”, a transmis Casa Regală, prin intermediul postării.

Bebelușul ar fi fost strănepotul Regelui Mihai

Principesa Elena a României, fiica regelui Mihai I și a reginei Ana a României, s-a născut pe 15 noiembrie 1950 la Lausanne, Elveția. Ea este a doua dintre cele cinci fiice ale cuplului regal și face parte din Casa Regală a României. Elena a fost căsătorită de două ori. Prima sa căsătorie a avut loc în 1983, cu Leslie Robin Medforth-Mills, un profesor britanic de geografie.

Cuplul a avut doi copii împreună: Nicholas Medforth-Mills (n. 1985) – cunoscut inițial drept Principele Nicolae al României. El a fost desemnat membru al Casei Regale de către Regele Mihai I și a primit titlul de Principe în 2010, dar în 2015 i s-a retras acest titlu de către bunicul său, Regele Mihai, din motive care nu au fost făcute complet publice. Nicholas este căsătorit cu Alina-Maria Binder din 2018, iar cuplul are doi copii.

Karina Medforth-Mills (n. 1989) este fiica cea mică a principesei Elena și a lui Leslie Medforth-Mills. Karina nu a avut un rol public proeminent în viața regală și a păstrat o viață relativ discretă. Elena și Leslie Medforth-Mills au divorțat în 1991. În 1998, Principesa Elena s-a recăsătorit cu Alexander Nixon, un om de afaceri britanic.