Făina pe care să nu o folosești niciodată la clătite. Vei distruge aluatul

de: Sabina Anastasia
07 01. 2024

Dacă vrei să prepari clătite pentru micul-dejun sau pur și simplu ți s-a făcut poftă de acest desert, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți va explica în articolul de astăzi cum trebuie să procedezi pentru a obține un aluat perfect. Mare atenție la făina pe care o folosești! Care este cea potrivită, de fapt.

Secretul ingredientelor folosite în compoziția de aluat pentru clătite

Nu este deloc dificil să prepari clătite. Multe gospodine obișnuiesc să facă acest desert dimineața sau la amiază. Se pregătește rapid și poate fi servit la masă alături de alte produse dintre cele preferate, cum ar fi ciocolată cu banane, gemuri dulci sau altele.

Există multe secrete ale celor mai savuroase clătite. Unul dintre ele se referă la modul de amestecare a aluatului. Pentru a evita clătitele cauciucate și dure, este bine să amesteci aluatul până când ingredientele uscate sunt în mare parte încorporate în umed, cu cocoloașe ușor vizibile.

Citește și: Ce să adaugi în aluatul de clătite ca să iasă super pufoase. Trucul folosit de celebrul bucătar Jamie Oliver

Ce fel de făină să nu folosești niciodată în compoziția pentru clătite

Dacă vei proceda astfel, clătitele vor ieși pufoase. Însă mai trebuie să ai în vedere un detaliu important, anume ingredientul de bază al aluatului, făina. Nu folosi niciodată făină pentru pâine în compoziția pentru clătite, fiindcă vor ieși prea elastice și dense. Optează pentru cea de patiserie, cu puțin gluten.

După ce ai preparat aluatul, unul dintre secretele pe care trebuie să le aplici pentru ca desertul să iasă perfect, este să îl lași la stat timp de 10-20 de minute. Dacă vei ține cont de detaliile prezentate în acest material, clătitele îți vor ieși data viitoare mai bune decât până acum.

Citește și: Reţetă originală de clătite americane. Are puţine ingrediente, doar aşa vor ieşi pufoase

Cum poți să păstrezi clătitele pe termen lung

Dacă și când gătești cantități mai mari de clătite, ai grijă să le păstrezi pe toate lângă un cuptor cu flacără mică aprinsă, până la finalizarea procesului de coacere. În așa fel, primele clătite preparate se vor menține moi și calde când vei finaliza de copt compoziția pentru desert.

Dacă ai preparat clătite cu intenția de a le păstra mai mult timp, nu doar una sau două ore, poți să le pui într-un recipient ermetic. În astfel de condiții, clătitele se păstrează 24 de ore, însă nu mai mult. Când vrei să le servești, reîncălzește-le într-o tigaie sau în cuptorul cu microunde.

Unele gospodine apelează și la metoda congelării clătitelor. Pentru a face acest lucru, trebuie să lași clătitele să se răcească complet, apoi să le pui în pungi cu fermoar. Încearcă, dacă este posibil, să separi cu o hârtie de calc clătitele între ele. Se pot păstra la congelator până la o lună de zile.