Facultăți de top din România unde nu dai examen de admitere. Contează media de la BAC și notele din liceu

de: Andrei Simion
12 07. 2024

În România există facultăți și universități care admit studenți fără a impune un examen de admitere, bazându-se în schimb pe dosarul de înscriere al candidatului, care poate include media generală a anilor de liceu, media la examenul de Bacalaureat și alte criterii relevante. Iată câteva exemple de universități și facultăți care practică acest tip de admitere.

La ce facultate să te înscrii fără examen de admitere

Universități de stat

Universitatea din București

Facultatea de Filosofie: Admiterea se face pe baza mediei generale de la Bacalaureat.
Facultatea de Științe Politice: Admiterea se face pe baza mediei generale de la Bacalaureat și a mediei notelor la disciplinele de profil.
Facultatea de Sociologie și Asistență Socială: Admiterea se face pe baza mediei generale de la Bacalaureat și a mediei anilor de liceu.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Facultatea de Business: Admiterea se face pe baza mediei generale de la Bacalaureat și a unui eseu motivațional.
Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării: Admiterea se face pe baza mediei generale de la Bacalaureat și a unui interviu motivațional.

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași

Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice: Admiterea se face pe baza mediei generale de la Bacalaureat.
Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației: Admiterea se face pe baza mediei generale de la Bacalaureat și a mediei anilor de liceu.

Universitatea de Vest din Timișoara

Facultatea de Litere, Istorie și Teologie: Admiterea se face pe baza mediei generale de la Bacalaureat și a notelor din anii de liceu.
Facultatea de Sociologie și Psihologie: Admiterea se face pe baza mediei generale de la Bacalaureat.

Universități private

Universitatea Spiru Haret

Oferă admiterea pe baza dosarului de înscriere pentru majoritatea programelor de studii, inclusiv drept, economie, management și informatică. Media generală de la Bacalaureat și notele din anii de liceu sunt criterii esențiale.

Universitatea Titu Maiorescu

Admiterea se face pe baza dosarului pentru diverse facultăți, inclusiv drept, psihologie, economie și științe politice. Se analizează media generală de la Bacalaureat și performanțele academice din liceu.

Universitatea Hyperion

Admiterea la majoritatea programelor se face pe baza dosarului, incluzând media generală de la Bacalaureat și notele din anii de liceu. Facultăți disponibile: jurnalism, informatică, drept, arte.

Universitatea Româno-Americană

Admiterea pe baza dosarului pentru programele de licență în administrație de afaceri, relații internaționale, economie, informatică și drept. Media de la Bacalaureat și activitățile extracurriculare sunt luate în considerare.

Universitatea Bioterra

Admiterea pe baza dosarului pentru programe în biotehnologie, ecologie, management agricol și turism. Evaluarea include media de la Bacalaureat și notele din liceu.

Universitatea Dimitrie Cantemir

Admiterea se face pe baza dosarului pentru facultăți precum științe politice, sociologie, drept și management. Se iau în calcul media generală de la Bacalaureat și alte realizări academice.

Aceste universități și facultăți oferă o alternativă convenabilă pentru cei care doresc să continue studiile superioare fără a trece prin stresul unui examen de admitere.