23 mart. 2023 | 11:44

Factura incredibilă la curent primită de Jean Paler. Actorul are deja o pensie rușinoasă (exclusiv)

Monden
Factura incredibilă la curent primită de Jean Paler. Actorul are deja o pensie rușinoasă (exclusiv)
„Așa că nu am nevoie de banii lor. Prefer, așa cum pot, și cu sănătatea pe care o am, să mai ies pe scenă.” - Jean Paler

România trece prin momente extrem de grele, cel puțin din punct de vedere economic, că despre cel politic nu mai vorbim. În acest context, al crizei, guvernanții au luat decizia ca pe banii de la CE să demareze mai multe programe sociale de ajutorare a celor cu venituri mici, printre care și cel de suport la plata facturii la curent, alocând în două tranșe 1.400 de lei, sub forma de carduri. Deși cu o pnesie mică, celebrula ctor Jean Paler spune pentru Impact.ro că nu a primit aceste sume, în contextul în care a fost emisă și o factură incredibilă la curent pe numele său.

Promisiuni, criză economică, asistați sociali și pensii de mizerie

De mai bine de 30 de ani românii s-au obișnuit cu discursurile populiste venite din partea clasei politice, indiferent de coloratura sa. Dar ultimii ani, sub presiunea unor crize consecutive l-a adus pe românul de rând în pragul unui faliment nedorit. Devalorizarea leului, prețurile exagerate și costul vieții sunt în acest moment subiectele despre care se vorbește la orice colț de stradă.

Războiul din Ucraina a adus o altă formă, mult mai severă, a crizei în care ne aflăm ce a dus la explozia de prețuri la gaze și curent electric. Spre norocul guvernanților, Comisia Europeană a pus la dispoziția statului român, sub formă de fonduri nerambursabile dar și ca împrumuturi, sume de bani care au putut fi folosite în programele sociale demarate în cești ultimi trei ani.

Vezi și: Criză economică în România?! Ce se întâmplă cu ratele la bănci, propunerea Guvernului

Ce factură a primit actorul la curentul electric

Acesta este tabloul actual, iar facturile la curentul electric, deși prețurile sunt plafonate, ajung la sume de ordinul miilor de lei. Nici Jean Paler nu a scăpat, din păcate, de o astfel de situație, iar factura pe care a primit-o acasă, este una uriașă:

Să fac infarct, nu alta! Mi-a venit factura la curent, pe două luni, suma de 2.300 de lei. Iar în priză țin doar un reșou, gen convector, pe care îl am în dormitor, și frigiderul.

Dau drumul la centrală doar când fac duș. În rest, nu am dat drumul absolut deloc, casa a stat în frig toată iarna”, s-a confesat Jean Paler, pentru Impact.ro.

Jean Paler spune că „mie nu mi-au dat nimic

Dar a rămas totuși o problemă, și anume acei pensionari care încasează lunar pensii mici, de mizerie, deși punctul de pensie a crescut de la 1 ianuarie 2023, precum și salariul minim brut pe economie. În acest context, chiar cu acele sume de 1.400 de lei, sub forma de vouchere pentru facturile la energie, mulți români nu reușesc să facă față cheltuielilor, iar printre aceștia se numără și Jean Paler, care a vorbit în exclusivitate pentru Impact.ro despre situația sa și despre pensia extrem de mică pe care o încasează:

„Mie nu mi-au dat nimic, deși am pensie de 1.500 de lei. Și să vă zic și de ce. Eu, vara, timp de o lună, mai merg la mare, cu contract. Așa că am primit acasă înștiințare că depășesc limita de 2.000 de lei, și că nu mă încadrez pentru cele două ajutoare, de 400 de lei, care se dau deja. Dar, ce să fac?

Mai merg la mare, ca să am din ce trăi. De fapt, trebuie să merg, ca să mai adun niște bănuți. Dacă stau acasă, ce rezolv? Acolo merg și mai câștig ceva, pentru perioada de iarnă. Nu am nevoie de banii lor, chiar i-aș fi dat înapoi. Îmi fac banii mei, nu mă onorează absolut deloc să primesc vouchere sociale, nu îmi trebuie nimic. Da, pentru alții, acest ajutor este vital, sunt convins că pentru foarte mulți acele câteva sute de lei de ajutor sunt mană cerească.

Eu sunt atât de supărat și de nervos pe ei, pe politicieni, că ne-au adus unde ne-au adus. Regret atât de mult că nu pot să ies în stradă, din cauza problemelor de sănătate, ca să fac greva foamei, față de sărăcia din țară. Am fost la Revoluție, am stat pe baricade, toate zilele acelea. De fapt, toată generația noastră a fost în stradă, am venit de la Sinaia, la București, atunci. Am crezut că poate se mai schimbă ceva. Nimic.”, a povestit Jean Paler, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Jean Paler: „Așa că nu am nevoie de banii lor”

Cu o pensie lunară de 1.500 de lei, indiferent că te numești Jean Paler, sau Nea Ioni, nu ai cum să-ți plătești datoriile către stat, să plătești facturi și să mai și trăiești, iar asta este o realitate cruntă a acestor zile, din păcate. Actorul Jean Paler, deși ar fi putut beneficia de ajutorul de 1.4300 de  lei, nu a primit cardul, dar, mai spune actorul, nici nu are nevoie de acești bani, justificând și de ce:

Prefer, așa cum pot, și cu sănătatea pe care o am, să mai ies pe scenă. Îi mulțumesc publicului că mă mai vrea și că mă iubește. Vreau doar banii ăia, pe care îi câștig eu cinstit. Nu am stat niciodată cu mâna întinsă, nu m-am umilit, niciodată, în fața lor. Căci, pe urmă, politicienii apar la tv și zic: „Uite, am avut grijă de tine!”.

După ce dau ăia doi lei, de parcă ți-ar da cerul și pământul. De trei ani, eu am anulat cablul televizorului, nu mă mai uit din cauza politicii cu care ne spală mintea, nu mai cunosc nicio emisiune”, ne-a declarat Jean Paler, exclusiv pentru Impact.ro.

Ca Jean Paler mai sunt alte câteva mii de pensionari care-și duc existența de pe o zi pe alta, și care nu reușesc să-și achite datoriile.

PlaySport
Cum arată românca superbă din Pașcani însărcinată cu unul dintre cei mai cunoscuți bărbați din lume
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit de mulți
EVZ.ro
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Adevarul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Motivul pentru care femeile nu au recurs la operația de separare VIDEO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la mijloc
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Capital.ro
Categoriile de pensionari care vor fi afectate de noua lege. Dumitru Costin, BNS: "Ei vor avea pensii mai mici"
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
ANAF va CONTROLA familiile! Pe 15 aprilie încep VERIFICĂRILE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro