Factura colosală primită de un român din Sinaia. Nu i-a venit să creadă câte zerouri vede

Factura colosală primită de un român din Sinaia. Nu i-a venit să creadă câte zerouri vede
Proprietar de vilă în Sinaia factură aberanbtă. Electrica Furnizare SA cere plata eșalonată, deși este o greșeală

Noi facturi aberante au fost emise către consumatorii finali. Facturile emise de Electrica Furnizare SA sunt inexplicabil de mari, situația fiind regăsită și la un locuitor din stațiunea prahoveană Sinaia. Omul, proprietar al unei vile, spune că este imposibil ca factura la energia electrică să fie corectă, având în vedere că nu avea cum să aibă un astfel de consum.

Electrica Furnizare SA și facturile aberante emise către consumatori

Facturile la electricitate au crescut pentru toată lumea. Experții și consumatorili spun că situația este una fără precedent, iar sumele facturate, în cele mai multe cazuri nu sunt justificate de consumul real. Unii români cu contracte neintrate în piața concurențială au fost afectați de creșteri imediate și masive ale prețurilor.

Parlamentarii și guvernul au promis că vor ajuta, dar nu au spus cum, deși guvernul demis emitea o OUG prin care se compensau anumite sume. Cât despre plafonarea prețurilor, de-abia acum se discută în Senat o propunere de proiect de lege.

Piața de energie electrică reglementată nu numai că permite creșteri uimitoare ale prețurilor, dar le majorează pentru unii clienți, în mod aberant. În unele cazuri prețul a fost majorat fie cu 50%, fie chiar cu 100%.

În acest context ANRE a primit tot mai multe reclamații cu privire la facturile emise de Electrica Furnizare SA către clienții casnici finali. În aprilie, anul curent ANRE anunța aplicarea unor amenzi contravenționale pentru Electrica Furnizare SA, în valoare de 30.000 de lei, tocmai pe aceste considerente. Se pare că nu s-au învățat minte, compania continuând să emită facturi cu sume aberante.

Proprietar de vilă în Sinaia factură de 23.000 de lei. Electrica cere plata eșalonată, deși este o greșeală

O astfel de factură aberantă a primit-o un locuitor al stațiunii montane din județul Prahova, Sinaia. Clientul celor de la Electrica Furnizare SA, proprietar al unei vile (pensiuni), cu zece camere, spune că este imposibil ca suma să fie cea corectă, având în vedere consumul estimat pe care acesta îl are cu respectiva vilă.

Factura emisă de Electrica Furnizare SA se ridică la suma de 23.423,48 lei, și a fost emisă pentru perioada 09.05.2021 – 19.09.2021. Proprietarul vilei spune că odată cu schimbarea contoarului de lumină au început să apară problemele, având în vedere că aparatul a preluat citirea consumului de la zero. La citirea acestuia, spune prahoveanul, avea un consum de aproximativ 600KW/h, ceea ce este imposibil.

„În mod normal, factura de curent era undeva la 1.000 de lei pe lună, cel mai mult am avut de plată 1200- 1300 lei pe lună, pentru că la noi nu este fabrică. Nu folosim utilaje sau alte echipamente care să consume energie electrică. În plus, avem becuri LED în toată clădirea.

Este adevărat, în lunile de vară am primit facturi la curent cu sume foarte mici de bani, de ordinul zecilor de lei, 34 de lei, 45 de lei, motiv pentru care ne aşteptam la o factură mai mare în toamnă, după regularizare, dar nici chiar atât de mult.”, spune administratorul imobilului din Sinaia.

Clientul a mers la Electrica Furnizare SA să facă reclamație și să le ceară soluționarea problemei, în schimb compania a cerut acestuia plata eșalonată a facturii.

Soluția oferită de Electrica Furnizare SA nefiind una echitabilă, prahoveanul a decis să facă reclamație la ANRE, instituția primind până la această oră, cel puțin 10.000 de astfel de reclamații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI