Explozie la un laborator de cercetare din Rusia, cel mai periculos loc de pe pământ. Aici, se păstrează viruși de variolă, Ebola și HIV

Ce se întâmplă cu oamenii care au un nivel scăzut de vitamina D în corp. Cum îi atacă noul virus

O nouă explozie în Rusia! De data aceasta, incidentul s-a petrecut la unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ, unde se păstrează viruși precum: variolă, Ebola și HIV. Care a fost cauza și care sunt primele declarații ale conducerii incintei?

Eexplozie la un laborator de cercetare din Rusia?

O explozie s-a produs luni la un laborator din Rusia, unul dintre cele mai periculoase locuri de pe Pământ. Este vorba despre Centrul de Cercetare pentru Virologie și Biotehnologie care este situat la Koltsovo, conform The Guardian, relatează Mediafax. Instituția a deținut studii detaliate despre adevărate arme biologice în timpul erei sovietice. Acum, este unul din centrele de top din Rusia pentru cercetarea bolilor. Din păcate, incidentul a soldat cu vrănirea unui angajat.

Victima a suferit arsuri de gradul trei, iar mare parte din geamurile clădirii au fost sparte în urma impactului. Incendiu s-a stins rapid pe 30 de metri pătrați, dar, din fericire, a fost stins în timp util. Autoritățile din Rusia au susținut faptul că nu au existat substanțe de risc biologic în incinta care a explodat și că impactul nu a dus la pagube structurale. Primarul orașului a asigurat locuitorii că nu există niciun risc biologic în zonă, astfel că trebuie să rămână liniștiți. Straniu este că deocamdată nu este cunoscută cauza exactă exploziei. În acest context, o investigație a fost declanșată pentru a se afla adevărul, conform Ruptly.

Explozie la un laborator de cercetare din Rusia
Explozie la un laborator de cercetare din Rusia

Prima ipoteză

Prima ipoteză arată că explozia s-a datorat „unui cilindru de gaz” care a provocat mai apoi un incendiu într-o clădire de beton. Virusul variolei „trăiește” în doar două locuri de pe Pământ: într-un laborator din Centrul Bolilor, din Atlanta, SUA, și în laboratorul Vector. În anul 2004, o cercetătoare s-a stins din viață după ce s-a înțepat accidental într-un ac ce era infectat cu visrului Ebola.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI