Explozie bizară deasupra Braziliei. S-a întâmplat chiar ieri. Ce s-a văzut noaptea, pe cer VIDEO

Explozie bizară deasupra Braziliei. S-a întâmplat chiar ieri. Ce s-a văzut noaptea, pe cer VIDEO

O explozie bizară a avut loc pe cerul Braziliei. Observatorul spațial Heller și Jung din Porto Alegre, Brazilia, a înregistrat luni explozia unui meteorit în statul sudic Rio Grande do Sul. Meteoritul a intrat în atmosfera Pământului la ora 2:31, ora locală, la o altitudine de 64 de mile, iar acesta a putut fi văzut 1,05 secunde pe cer înainte de a exploda.

Un meteor a explodat deasupra Braziliei. Obiectul căzut din spațiu a creat o lumină foarte puternică VIDEO

Fenomenul astronomic a fost surprins pe cameră de Observatorul Spațial Heller și Jung luni devreme, de când a intrat în atmosfera Terrei, scrie dailymail.co.uk

Sistemul de supraveghere al centrului, situat în orașul Taquara, a înregistrat meteoritul explodând la aproximativ 462 de mile depărtare, lângă granița dintre Rio Grande do Sul și Uruguay, la aproximativ la ora 2:31, ora locală.

Meteorul de mare magnitudine aparentă a putut fi văzut pe cer mai mult de o secundă

Carlos Fernando Jung, directorul regiunii sudice a Rețelei braziliene de monitorizare a meteoriților, a spus că meteorul a intrat în atmosferă la o altitudine de 64 mile și a durat 1,05 secunde înainte de a exploda la 58,7 mile deasupra suprafeței Pământului. De asemenea, meteorul a avut o magnitudine aparentă de -7, ceea ce produce o strălucire puternică.

”Meteorul a fost de mare magnitudine aparantă. Din anul 2016 nu s-a mai înregistrat un metor cu o magnitudine așa de mare. Este primul surprins, de când observatorul a început să funcționeze în Rio Grade do Sul”, a spus Carlos Fernando  Jung. Magnitudinea aparentă măsoară gradul de strălucire a unui corp ceresc.

Acesta a fost cel mai luminos meteor din ultimii 4 ani

Explozia meteorului a înregistrat o magnitudine de -7 grade de luminozitate. Cu cât are mai mult minus cu atât lumina produsă este mai puternică.

Observatorul spațial Heller și Jung din Brazilia a înregistrat până în prezent opt meteori de mare magnitudine care au explodat peste atmosfera Pământului în Rio Grande do Sul doar în acest an.

Un meteor de magnitudine -4 a explodat pe cerul Braziliei pe 1 octombrie

De aemenea, un alt meteor luminos a speriat locuitorii din statele Rio Grande do Sul și Santa Catarina pe data de 1 octombrie. Și atunci, pe cer s-a produs o lumină foarte puternică, dar nu ca acum. Explozia de pe 1 octombrie a produs o magnitudine aparantă de -4 grade de luminozitate, la jumătatea celui de luni.

Meteorul care a căzut la 1 octombrie a parcurs 37841,5 mile pe oră și a explodat la 13,7 mile peste orașul Vacaria, Rio Grande do Sul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI