Explicația halucinantă pe care șoferul drogat din 2 Mai le-a dat-o polițiștilor, după ce a omorât doi tineri. A crezut că a lovit o vacă sau o pasăre

de: Corina Oprea
20 08. 2023

Accident mortal în stațiunea 2 Mai. Un tânăr de 19 ani, aflat sub influența substanțelor interzise, a lovit cu mașina doi tineri. Acesta a fugit de la locul faptei și a venit, ulterior, cu o scuză năucitoare în fața polițiștilor: a crezut că a lovit o vacă sau o pasăre.

Șoferul băut din 2 Mai credea că a lovit un animal

Un accident mortal a avut loc în stațiunea de pe litoral 2 Mai. Un tânăr drogat, în vârstă de 19 ani, aintrat cu maşina într-un grup de opt tineri. Dintre aceștia, o fată de 20 de ani și un băiat de 21 de ani au murit pe loc, în timp ce alte trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Aceștia se întorceau de la o petrecere din Vamă și tot acolo erau și cazați. Mai aveau doar câteva sute de metri până la destinație, dar doar 3 dintre ei au avut norocul să ajungă cu bine.

Detalii noi ies la iveală. Șoferul care a provocat tragedia nu a oprit la locul accidentului și și-a văzut de drum. Acesta a fost apoi prins în Vama Veche, iar explicația pe care a dat-o oamenilor legii a fost una complet surprinzătoare.

Deși mașina lui era avariată, nu a oprit să vadă pe cine a lovit și nega că ar fi provocat un accident. Ulterior, șoferul care consumase un cocktail de cocaină, amfetamină şi metamfetamină a spus că a lovit o pasăre sau un animal.

Șoferul provine dintr-o familie înstărită

Șoferul care a provocat accidentul avea doar 19 ani și conducea de doar trei luni. Deși nu avea experiență, deținea un Mercedes de colecție, decapotabil, estimat la aproximativ 50.000 de euro. Cu toate acestea, maşina nu avea RCA.

Citește și: Cine este șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai. Pedeapsa incredibilă pe care a primit-o. Abia luase permisul

Matei provenea dintr-o familie înstărită și adeseori se lăuda cu statutul pe care i-l ofereau părinții săi. Conform anumitor surse, mama are afaceri în domeniul imobiliar, iar tatăl era pasionat de mașini și de curse off road.

Tânărul se posta adesea pe rețelele de socializare cu teancuri de bani, mașini scumpe și era mare fan Mercedes Benz. Tatăl său l-ar fi însoțit și el la mare, conform unei postări în care erau amândoi într-o decapotabilă, prin Vama Veche.

Tânărul riscă pedeapsa cu închisoarea. Conform Legii Anastasia, care a intrat deja în vigoare la data de 13 iulie 2023, şoferii care conduc sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis şi care sunt implicați în accidente rutiere mortale ajung direct după gratii.