Experiența unui german și a unui britanic în România. Cei doi și-au făcut podcast, ce au spus despre români

de: Ștefan R. Apostol
21 04. 2023

Experiența unui german și a unui britanic în România! Dacă românii pretind că știu totul despre România și că nu mai pot fi surprinși, doi tineri studenți la Medicină, David Christian Nies și Josue Simo Ghuksi vin să ne arate contrarilul, vorbin despre experiența lor în România. Cei doi și-au făcut un podcast, denumit „Ro-maniac” și vorbesc despre români și despre ceea ce au văzut până acum.

Un german și un britanic în România!

Așa cum se descriu cei doi, David Christian Nies și Josue Simo Ghuksi sunt studenți internaționali la medicină în București și au decis să-și împărătșească într-un mod inedit experiențele pe care le-au trăit până în acest moment pe teritoriul României.

David Christian Nies, director general și director de marketing, din Germania, spune că mutarea în România i-a schimbat viața:

„Sunt mai mult decât recunoscător pentru această șansă pe care mi-a oferit-o această țară minunată. Să-i ajut și pe alții să transforme în realitate același vis de a deveni medic este o sarcină minunată.”

De cealaltă parte, Josue Simo Ghuksi, CEO & Chief Customer Officer, din Marea Britanie, spune că pentru el „nu există nimic mai satisfăcător decât să-i ajute pe alții”:

„În calitate de viitor medic, asta voi face zi de zi. Dar nu numai că pot ajuta oamenii cu munca mea de zi cu zi, ci pot fi de folos și altora care doresc să devină medici ca mine!”

Vezi și: Locul din România unic în Europa. Turiştii străini se înghesuie să îl vadă, nu mai găseşti aşa ceva pe continent

Experiența unui german și a unui britanic în România

Pe site-ul creat de cei doi, „Ro-maniac”, cei doi spun că prin videoclipurile și fotografiile realizate de ei, încearcă să ofere cea mai bună perspectivă asupra vieții lor ca studenți internaționali care trăiesc în România, astfel că au decis să împărtășească experiențele avute aici într-un podcast, deja ajuns la 133 de episoade și urmărite de peste 20.000 de utilizatori ai platformei Youtube.

Vezi și: Orașul din România care este ignorat, dar poate atrage mulți turiști. Este în top 10 din Europa

Pe lângă vizitele făcute în mai multe zone turistice din România, cei doi au vorbit sincer și despre ceea ce au crezut la început despre țara noastră, David Christian Nies spunând că „..ar fi grozav să începem acest podcast spunând ceea ce am crezut noi despre România înainte să venim aici”.

Cât despre partenerul său, britanicul Josue Simo Ghuksi, acesta a fost cât se poate de sincer, declarând că:

„O să fiu sincer, înainte să vin aici nu prea m-am gândit mult la locul asta. Nici măcar nu plănuiam să vin în România, ci în țară vecină, în Bulgaria, dar când m-am hotărât să vin aici, m-am gândit în primul rând la infrastructura de aici, care nu avea să fie la fel de bună că în Marea Britanie.

Îmi imaginam că drumurile sunt pline de gropi, că arată cam ca la 1500 sau ceva de genul. Desigur că sunt drumuri proaste pe la țară, poate prin preajma fermelor agricole.

(..)Îmi imaginam ceva ca într-un oraș vechi din Italia, îmi imaginam că străzile sunt pietruite cu piatră cubică, mă gândeam că dacă ieși din capitală vei da peste căruțe trase de cai. Am întâlnit, dar nu așa multe.

Apoi, m-am gândit că limba va fi sălbatică, un fel de rusă, ceva de genul asta. În plus, m-am gândit și că va fi puțin cam periculos”, spune Josue Simo Ghuksi.

Vezi și: Orașul perfect pentru o mini-vacanță de weekend. Atracțiile turistice de lângă România

„Am crezut inițial că toți trebuie să fie țigani”

Mergând mai departe cu părerile inițiale, studentul de origine germană recunoaște că a avut concepții greșite despre populație, spunând că, inițial, „am crezut inițial că toți trebuie să fie țigani”, motivul real fiind recunoscut de student, spunând că „cred că mi-am imaginat asta și pentru că nu prea am avut contact cu români în Germania.

„Sunt mulți români în Germania și sunt nemți care au întâlnit români sau care au fost în România. Însă pentru mine nu era clar și, în plus, pentru că am venit foarte rapid în România, nu am avut timp să mă gândesc.

De fapt, îmi amintesc că am avut un coleg de școală român, era foarte bun, am și fost la ei acasă de câteva ori. Erau la fel ca noi, aveau mâncare bună”, a mai recunoscut David Christian Nies.