Experiența unei vacanțe ratate în Grecia, o spune o persoană care merge acolo din 2008

de: Ionuț Vieru
31 07. 2024

Grecia a fost și încă este destinația turistică preferată a multor români. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți povestesc experiențele neplăcute de care au avut parte în Grecia.

Vacanță ratată în Grecia

Un român a povestit pe un forum de vacanțe în Grecia experiența sa de anul acesta. Merge în Grecia încă din anul 2008, chiar și de mai multe ori pe an uneori, dar niciodată nu a avut o asemenea experiență.

Anul acesta a mers în Zakynthos, pentru a treia oară. Natura a fost unul dintre lucrurile care l-au fascinat, dar ceea ce l-a dezamăgit a fost „halul în care a decăzut turismul făcut de greci”, după spusele lui.

„Și nu mi-a mai plăcut nimic din punct de vedere turistic.

La aeroport ne-au întâmpinat niște oameni triști pentru ca avioanele ajung mai mult goale în insulă. La hotel se plingeau toți că au un grad de ocupare comparativ cu un început de iunie.

Tavernele aveau între 0 și 50% mesele ocupate. Țipă de la închirieri auto era speriată de cât de puțini turiști sunt pe insulă. Câteva excursii nu se făceau din lipsă de turist.

De ce?

Pentru că și în aceste condiții, când totul merge prost, grecii nu îmbunătățesc nimic. Din contră. Au mărit prețul la șezlonguri pină la punctul în care chiar ți se pare că îți bați joc de banii tăi. Tavernele au rămas o amintire frumoasă. Nimic nu mai amintește de turismul din anii 2010‑2016… și poate și mai recent.

Tot ce ține de om nu se numește turism ci bătaie de joc. Natura a rămas ! Pentru natura mai merg în Grecia cei câțiva turiști.”, se arată în postare românului.

„Era să-mi iau bătaie de la patron”

Prețurile sunt foarte mari anul acesta în comparație cu anii trecuți. De asemenea, românul a povestit o întâmplare de anul trecut, în care a fost amenințat de patronul unei terase deoarece s-a așezat la masă fără a întreba dacă este rezervată.

„Anul trecut, în Rhodos, m.am așezat la o masă a unei „taverne” de maxim 5‑6 mese și era cât pe ce să îmi iau bătaie de la patron pentru că nu am întrebat dacă e liberă masa – nu te puteai așeză dacă nu aveai rezervare.

Aș fi plâns de milă celor care anul acesta, la taverne, nu aveau nici o masă ocupată toată seară ! Dar, amintindu-mi de patronul din Rhodos, chiar m.am bucurat.

Fostele sate de pescari din Zakynthos au ajuns să rivalizeze cu LasVegas. Există chiar și cluburi de striptease. 100 de taverne, 75 de cluburi, 50 de baruri, 50 de cafenele, Mc Donalds… 1500 unități de cazare… poate exagerez dar atât de sufocat se simte turistul”, mai spune românul.

Are în plan să revină în Grecia, din nou, în luna septembrie a acestui an, dar începând de anul viitor va ocoli Grecia o perioadă.