Exit Poll Alegeri Prezidențiale 2019. Rezultate parțiale, date BEC, numărătoarea paralelă

de: Petrescu Daria
10 11. 2019

Exit Poll Alegeri Prezidențiale 2019. Primele rezultate ale exit-poll-urilor sunt prezentate în timp real și sunt furnizate de Biroul Electoral Central.

UPDATE ora 21:00. Rezultate Exit-Poll Curs-Avangarde:

Klaus Iohannis – 39%

Viorica Dăncilă – 22,5%

Dan Barna – 16,4%

Mircea Diaconu – 7,9%

Potrivit datelor furnizate de BEC la ora 21:00, prezența la vot în România a fost de 47,66% (8.683.683 de alegători).

UPDATE ora 20:00: Peste 8,5 milioane de români s-au prezentat la urne (47,05%). Sondajele arată că președintele Klaus Iohannis ar avea 40% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă ar fi strâns 25% din voturile alegătorilor.

UPDATE ora 19:00: Prezență la vot: 45,36% (7,2 milioane de voturi). Potrivit unui sondaj, Viorica Dăncilă s-a distanțat de Dan Barna.

UPDATE ora 18:00: BEC anunță că până la această oră au votat 42,19% dintre românii cu drept de vot, adică 7.802.727 de alegători. Puteți consulta noile cifre aici.

UPDATE ora 17:30: Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, până la această oră au votat aproape 7,8 milioane de români.

UPDATE ora 17.00: Sondajele de la ora 17.00 arată că diferența între Viorica Dăncilă și Dan Barna se reduce considerabil. Iată cum, arată cifrele privitoare la votul românilor de la ora 17.00.

UPDATE, ora 13.00: Un nou tip de sondaj, realizat la o scară mai largă decât cele prezentate până acum, arată că, la acest moment, Klaus Iohannis conduce în preferințele de vot, urmat de Viorica Dăncilă și de Dan Barna. Puteți consulta noile cifre aici! Vă reamintim că toate aceste date sunt neoficiale! În Diaspora, s-a închis deja prima secție de votare, unde a câștigat Dan Barna. Aceste date sunt oficiale, potrivit numărătorii partidelor care au finalizat parțial numărătoarea oficială.

UPDATE ora 12.00: Cifrele arată că Viorica Dăncilă este în continuare pe primul loc, însă doar pe sondajele realizate pe internet. Acestea au caracter orientativ și reprezintă doar publicul acelor site-uri care au realizat sondajul. Vedeți aici datele exacte!

UPDATE ORA 10.00: Cifrele din sondajele paralele, realizate online, arată o scădere a Vioricăi Dăncilă și o revenire spectaculoasă pentru mai mulți candidați. Vedeți aici cifrele exacte, la ora 10.00. 

UPDATE ora 9.00: Primele rezultate ale unui exit poll realizat online arată o surpriză uriașă în tendințele alegătorilor. Cifrele sunt pur orientative și le puteți găsi aici.10

UPDATE, ora 23.00: Numărătoarea inversă a început! Mai sunt 8 ore până la deschiderea secțiilor de votare în București și în țară. Dacă nu știi la ce secție de votare trebuie să mergi, poți afla de aici. Dacă nu vă aflați în localitate în ziua alegerilor, puteți vota în orice altă secție de votare, înscriindu-vă pe listele suplimentare. Nu uitați că orice încercare de fraudare a votului de duminică, 10 noiembrie 2019, înseamnă dosar penal și poate atrage după sine pedeapsa cu închisoarea, conform legii.

Exit Poll Alegeri Prezidențiale 2019, pe 10 noiembrie

Exit Poll Alegeri Prezidențiale 2019. Playtech.ro prezintă duminica, 10 noiembrie 2019, în timp real, toate rezultatele și exit-poll-urile, după închiderea secțiilor de votare.

Primele rezultate parțiale vor fi comunicate de BEC pe parcursul zilei de luni, 11 noiembrie în functie de centralizarea voturilor din țară și din străinatate.

Alegerile prezidențiale au loc duminică, pe 10 noiembrie 2019, în primul tur de scrutin. Aici intră toți cei care au primit aviz favorabil pentru a candida la președinția României.

Dacă niciunul dintre candidați nu reușește să obțină peste 50% dintre voturile alegătorilor, pe data de 24 noiembrie 2019 se va organiza al doilea tur de scrutin.

Rezultate oficiale la Alegerile Prezidențiale 2019 sunt furnizate de BEC

Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2019

– Klaus Iohannis (susținut de PNL, președintele în exercițiu)
– Viorica Dăncilă (PSD)
– Mircea Diaconu (susținut de PRO România și ALDE)
– Dan Barna (Alianța USR-PLUS)
– Theodor Paleologu (PMP)
– Kelemen Hunor (UDMR)
– Ramona Ioana Bruynseels (Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal)
– Cătălin Ivan (Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională)
– Viorel Cataramă (Dreapta Liberală)
– John-Ion Banu (Partidul Națiunea Română)
– Sebastian-Constantin Popescu (Partidul Noua Românie)
– Ninel Peia (Partidul Neamul Românesc)
– Alexandru Cumpănașu (candidat independent)
– Bogdan Stanoevici (candidat independent)

Cei care merg să voteze, pot face acest lucru doar cu:

– cartea de identitate
– cartea de identitate provizorie
– buletinul de identitate
– pașaportul diplomatic
– pașaportul de serviciu
– carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare

Cum votează românii din străinătate

Votarea  în străinătate se desfășoară pe 8, 9 şi 10 noiembrie, pentru primul tur de scrutin şi 22, 23 şi 24 noiembrie, pentru al doilea tur de scrutin.