24 feb. 2021 | 18:53

EXCLUSIV Scandal monstru pe banii Denisei Manelista. Ce se întâmplă acum, la 3 ani de la moartea ei

Știri generale
EXCLUSIV Scandal monstru pe banii Denisei Manelista. Ce se întâmplă acum, la 3 ani de la moartea ei
Scandal pe banii Denisei Manelista

Au trecut trei ani de când solista Denisa Răducu a pierdut lupta cu o boală necruțătoare, cancer la ficat. În urma ei au rămas însă multe lucruri încurcate, părinții Denisei ajungând să se judece cu Florin Pește, fostul impresar al regretatei artiste, pe motiv, susțin aceștia, că acesta s-ar fi folosit de drepturile de autor. Emilian Răducu, tatăl Denisei, este disperat: ”Luna trecută a fost încă un termen de judecată, dar s-a amânat. Acuzații nu prezintă niciun document. Tot ce s-a întâmplat până acum, cu banii, este ilegal”, ne-a spus acesta, în exclusivitate pentru Playtech.ro.

“Am ajuns în judecată, chiar dacă suntem neamuri. Nu este posibil așa ceva. Luna trecută a avut loc încă un termen de judecată, dar s-a amânat”

Denisa Răducu sau Denisa Manelista, cum i se mai spunea, a încetat din viață pe 23 iulie 2017, după o luptă nedreaptă cu o boală necruțătoare, cancer la ficat. Artista a muncit de mică, așa că, până la vârsta de 27 de ani, a reușit să strângă, din concerte, o mică avere.

Tânăra a strâns un apartament în București, un bolid de lux, și un teren în satul natal, Ștefănești. Aici începuse construcția unei căsuțe. Tânăra mai avea venituri și drepturile de autor, bani pe care acum se ceartă întreaga familie. Părinții Denisei Răducu îi acuză pe fostul impresar, Florin Pește, care de altfel este și unchiul Denisei, că i-ar fi vândut drepturile de autor ca să își cumpere o mașină de lux.

“Am ajuns în judecată, chiar dacă suntem neamuri. Nu este posibil așa ceva. Luna trecută a avut loc încă un termen de judecată, dar s-a amânat. Acuzații nu prezintă niciun document. Tot ce s-a întâmplat până acum, cu banii, este ilegal”, ne-a declarat Emilian Răducu, pentru Playtech.ro.

Tatăl Denisei, despre ultimul ei iubit: “Nu mai știu nimic de băiatul cu care a fost fiica mea, dacă și-a refăcut viața sau nu. Este tânăr, eu ce să fac? Era un băiat bun și a ținut mult la Denisa mea”.

Bărbatul îndoliat ne-a mai povestit și despre celelalte bunuri rămase, după decesul Denisei:

“Apartamentul Denisei este gol. Nu stă nimeni în el, deși a fost trecut pe numele surorii mai mari. Nu îl vom vinde niciodată. Ce să facem cu banii? Apartamentul nu este luat prin credit. Noi nu suntem datori la bănci, ca să nu putem dormi noaptea din această cauză. În apartament mai mergem ca să facem curățenie. Nu ne gândim nici să îl închiriem”.

Tatăl Denisei Răducu  regretă că nu a apucat să-și vadă fata la altar, alături de băiatul care i-a fost alături până în ultima clipă a vieții, un tânăr afacerist din Spania.

”Nu mai știu nimic de băiatul cu care a fost fiica mea, dacă și-a refăcut viața sau nu. Este tânăr, eu ce să fac? Era un băiat bun și a ținut mult la Denisa mea!”, ni s-a mai confesat Emilian Răducu.

Îi este tare greu să creadă că prințesa lui, care este înmormântată în cimitirul din satul natal, nu mai este în viață.

”Pentru mine, fiica mea încă este vie, am poze și tablouri cu ea în casă. Denisa mea nu a murit”.

Impresarul Florin Pește se apără: ” Denisa deține doar drepturi de interpretare, nu drepturi de autor, dar sunt prea puțini bani pentru ei și vor și de pe Youtube”.

Florin Pește, care s-a ocupat de activitatea muzicală a Denisei, fiind însă și autorul unor piese interpretate de solistă, s-a apărat, în urmă cu trei ani, pe contul său de Facebook:

”Cred că e momentul să lămuresc o problemă, pentru că văd mulți oameni care se tăvălesc în chinuri (au început chiar să blesteme) că eu, chipurile, am vândut melodiile Denisei. Păi, dacă am vândut înseamnă că dețineam drepturile pentru ele, altfel trebuie să fiu acuzat pentru furt, care e mult mai grav.

Din 2003 până în 2006 am avut o casă de producție HitStudio, care deținea drepturile pentru 356 de melodii, cu mulți soliști, printre care și 16 melodii ( 16 nu e egal cu 400 ) cu Denisa. ( Atenție, pe acele melodii cântam și eu și Mr. Juve și Susanu!). Toate melodiile sunt compuse și orchestrate de mine de Mr. Juve Susanu Genove Adi Mihu și Robert.

În 2013 am decis să renunț la muzică și cu această ocazie să cesionez toate drepturile către o altă casă de producție. Denisa și impresarul ei Liviu știau despre tranzacție și nu au avut nimic de obiectat pentru că știau cum stau lucrurile și cine deține drepturile pentru acele piese. Eu am stat de vorbă cu familia ei și le-am explicat că cel mai bine e să ne întâlnim în instanță și atunci vedem cine are dreptate.

Nu să mergem pe la televiziuni să spunem minciuni și să șantajăm emoțional că poate-poate o să cedeze și încasăm și noi ceva. Denisa deține doar drepturi de interpretare, nu drepturi de autor. Drepturile materiale de interpretare sau execuție la o piesă le pot obține de la Credidam, dar sunt prea puțini bani pentru ei și vor și de pe Youtube”.

PlaySport
BREAKING NEWS! Dramă uriașă: Iubitul viitoarei adversare a Simonei Halep a murit! Jucătoarea de tenis e la turneul de la Miami
Ego.ro
ȘOC! Anamaria Prodan, GOALĂ la 51 de ani. NU mai știe de rușine, imagini INTERZISE
Digi24
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinș
Cancan.ro
Jador s-a despărțit de Oana Ciocan după Survivor All Stars?! 'M-ai mințit de la început!'
GSP.ro
Fosta iubită celebră a lui Stelea, detalii neștiute: „El era căsătorit atunci. Îl am și acum în suflet”
Stirile PROTV
„Ouă de Godzilla!” O vietate care trăiește în colonii a fost extrasă dintr-un lac. FOTO
Romania TV
BREAKING NEWS! Tragedie la Miami! A murit în urmă cu puțin timp! Vestea șocantă primită de Simona Halep!
Capital.ro
Judecătorii au luat DECIZIA. Cutremur fără precedent în DOSARUL CARACAL
EVZ.ro
Vești cumplite de la ANM. Iarnă peste România, cât de frig va fi
Adevarul
Destinul crud al Arynei Sabalenka, al cărei iubit a murit azi-noapte. Și-a pierdut și tatăl, la aceeași vârstă
BZI.ro
Pescobar a înlocuit-o pe Larisa cu… Larisa! Ea este noua şefă de la Taverna Racilor!
Spynews.ro
Soția lui Gabi Stângău, devastată de durere și la o lună de la moartea lui! Diana nu își găsește liniștea: ”Totul este bucăți” / FOTO
Libertatea.ro
„Sunt atât de multe cadavre, încât nici nu le putem recupera pe toate”. Mărturia unui soldat ucrainean
Sport.ro
FOTO "Nu găsesc bikini potriviți pentru mine". Cum arată sportiva care a fost desemnată "cea mai sexy voleibalistă"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Antena 1 a dat de pământ cu Dumitrescu, Scărlătescu și Bontea. Ce s-a întâmplat în prima ediție a noului "Chefi la Cuțite".
Redactia.ro
La ce oră se joacă azi meciul Simona Halep - Paula Badosa, din turul 1 de la Miami Open
Digisport.ro
Ce spune tatăl lui Jador despre nunta fiului său: „Trebuia să…”
Click.ro
VIDEO Generalul Ben Hodges laudă România pentru „cel mai recent exemplu de contribuție la apărarea colectivă”
Digi24
Ștevia poate fi delicioasă. Secretele unei mâncări bune de post
EVZ.ro
Român, condamnat la cinci ani de închisoare, după ce și-a obligat fratele mai mic să fure, încă de când acesta avea 12 ani. Băiatul primea liber numai în zilele de marți
Spynews
Andra, despre infidelitate: „Dacă ai copii, treci peste niște lucruri!”
BZI.ro
PRIMEȘTI BANI de la stat ca să-ți cumperi mașină. Poți aplica de astăzi, 19 MARTIE
Capital.ro
Riscurile la care se expun șoferii care circulă cu parbrizul spart. Ce prevede legea din România
Antena 3
Carmen Grebenișan a făcut anunțul la doi ani de la nuntă: „Tot timpul m-am gândit să fac asta!“
BZI.ro
Lourdes Leon, aproape dezbrăcată la un eveniment. Imagini incendiare cu fiica Madonnei
TV Mania
RĂSTURNARE privind SCHENGEN! Scandal în AUSTRIA din cauza ROMÂNIEI
Mediaflux
Soția lui Gabi Stângău, devastată de durere și la o lună de la moartea lui! Diana nu își găsește liniștea: ”Totul este bucăți” / FOTO
Spynews.ro
„Escrocheria de aur” face ravagii printre șoferi. Cu ce îi ademenesc tâlharii pe șosea
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 18 martie 2024. Cine a câștigat prima amuletă din acest sezon. Chef Vlad Pădurescu a dat verdictul
Antena 1
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Shtiu.ro