EXCLUSIV Relații legendare între clanurile de interlopi din București și oameni importanți din MAI. Cum l-a pus în genunchi Fane Spoitoru pe șeful Poliției Române
Moartea liderului clanului Duduianu scoate la suprafață dedesubturi șocante despre felul în care poliția acoperă activitatea interlopilor de mai bine de 30 de ani. Playtech.ro vă prezintă detalii uluitoare.
Complicitate între interlopi și șefii Poliției Capitalei
La două săptămâni de la uciderea lui Emi Pian, Bucureștiul stă pe un butoi pe pulbere, după ce priveghiul și înmormântarea acestuia au scos la suprafață legături apropiate între structurile poliției și membri ai clanurilor interlope, dar și neînțelegerile dintre șefii Poliției Capitalei, care se luptă pentru supremație.
Totul ar fi pornit de la o informație ajunsă în presă pe surse, conform căreia șeful poliției, Bogdan Berechet, s-ar fi întâlnit la miezul nopții cu Elvis Pian, unul dintre membrii de bază ai clanului Duduianu, pentru a-i cere să devanseze ora înmormântării lui Emi Pian, oferindu-i, în schimb, protecție.
La numai 24 de ore de la apariția informației, comisar șef Adrian Marius, șeful structurii de anchetare a grupărilor infracționale violente, a vorbit, pe larg, într-un interviu, despre complicitatea dintre anumite persoane din Poliția Capitalei și clanurile interlope, acuzându-l, indirect, pe șeful executiv, Radu Gavriș, că ar fi îngropat dosare ale interlopilor în ultimii ani.
Războiul a început să mocnească și mai tare atunci când la descinderile în casele Duduienilor, organizate de Radu Gavriș, mascații ar fi intrat și la o adresă greșită, acolo unde ar fi locuit chiar un coleg de-al lor. Acela a fost momentul în care, unul dintre mascații care au participat la acțiune, a aruncat bomba printr-o postare pe Facebook. Astfel, descinderea s-ar făcut în mod corect, dacă ținem cont de faptul că la adresa ofițerului avea buletinul unul dintre membrii clanului Duduianu, mai exact Grațian Pian.
Toate aceste informații, precum și incidentul din cartierul Giulești, readuc în prim plan influența clanurilor interlope. Numai în București sunt 15 grupări monitorizate de poliție, care și-au împărțit cele șase sectoare pentru a-și derula fără probleme afacerile ilegale: cămătărie, prostituție, șantaj, trafic de droguri. Majoritatea clanurilor s-au format în anii 90’ și deși unii lideri au murit, ori au fost arestați, copiii acestora au preluat conducerea și duc activitatea infracțională mai departe, din generație în generație. Totul sub privirile și cu acordul tacit al structurilorpolițienești, cu care interlopii au legat reale relații de prietenie, ba chiar și de rudenie.
Șeful Poliției, pus în genunchi de Fane Spoitoru
Însă nu de acum, ci chiar imediat după căderea comunismului. Playtech.ro a aflat toate detaliile despre o întâmplare șocantă petrecută la începutul anilor 90’, care face o radiografie precisă a felului în care interlopii fac legea în oraș și umilesc forțele de ordine.
Potrivit surselor, în urmă cu mai bine de două decenii, Fane Spoitoru l-ar fi pus în genunchi pe șeful poliției de atunci, Pavel Abraham, cel cu care ar fi avut și o relație de prietenie, de altfel. Totul s-ar fi petrecut în fața mai multor lideri ai altor clanuri interlope și a fost un gest prin care Fane Spoitoru a vrut să își arate supremația asupra organelor de poliție, dar și a întregii Capitale. Acea întâmplare s-a propagat cu repeziciune la clanurile din întreaga țară, care ajunseseră să îl vadă pe Spoitoru ca un lider absolut.
România este un stat mafiot!
În 1997, șeful Poliției Române demisiona din funcție, declarând public faptul că nu mai poate accepta și suporta relațiile dintre interlopi și partidele politice, Securitate și Justiție. Recent, generalul Ion Pitulescu a făcut declarații uluitoare pe marginea acestui subiect:
“În 1996 am avertizat public faptul că România este la un pas să devină un stat mafiot, iar pericolul acesta s-a transformat în realitate. Profilul interlopului român înseamnă agresivitate înnăscută, labilitate afectivă, dublă moralitate. Mafiotul țigan este un maestru al adaptării la situație. Față de cei de care are nevoie, este umil și respectuos. În schimb, față de ceilalți manifestă fortă și lipsă de empatie”.