EXCLUSIV Dan Negru a dezvăluit un secret de pe Muntele Athos. Ce legătura are cu Prințul Charles

de: Alexandru Catalan
14 02. 2021

Dan Negru, vedeta Antenei 1, a descoperit magia şi atracţia specială a Muntelui Athos cu ajutorul unor prieteni din breaslă. Nu vrea să le dezvăluie numele. În schimb, a fost de acord să stea de vorbă cu redacția Impact.ro despre călătoria de la Muntele Athos.

Dan Negru, dezvăluiri de la Muntele Athos

Celebrul moderator TV a fost de acord să ne povestească despre vizita sa la Muntele Athos, acesta declarând că a aflat lucruri inedite despre unul din preoții aflați aici. În relatările sale, Dan Negru nu a vrut să dea numele unora din cei care au ajuns la Muntele Athos. Vedeta a declarat că:

 ”Pot să vă spun doar atât: e vorba despre oameni influenţi, prezenţi în viaţa publică, cu ajutorul cărora am purtat mai multe discuţii în care subiectul principal s-a învârtit în jurul veţii spirituale, care au sfârşit prin a-mi purta paşii pe Muntele Athos.

Şi faţă de care am această datorie de onoare de a le păstra numele doar pentru mine. Fiindcă nu toate lucrurile din această lume trebuie împărtăşite cu ceilalţi”, spune vedeta de televiziune pentru Impact.ro.

”Am realizat că pot merge acolo şi cu gândul, nu doar fizic”

Dan Negru mai afirmă că a făcut deja câteva vizite pe insula grecească unde se află Muntele Athos, cu zeci de mănăstiri ortodoxe. Aici nu au acces decât bărbaţii, indiferent de vârsta lor, mai spune Dan Negru. Vedeta recunoaște că a învăţat să ajungă acolo ”şi cu gândul”:

”Am realizat că pot merge acolo şi cu gândul, nu doar fizic, purtându-mi paşii prin ştie cine ce colţ. Nu ştiu dacă aş fi putut face asta fără a fi mers fizic acolo, dar acum pot afirma că Muntele Athos e prezent în mine şi în mintea mea!”

Dan Negru ne-a împărtăşit cu largheţe cel mai important lucru pe care l-a învăţat pe Muntele Athos şi anume lecţia disciplinei personale:

”Sunt sigur că fiecare dintre cei care merg la Muntele Athos pleacă de acolo cu anumite învăţături. Pentru mine, cea mai importantă a fost aceea a disciplinării. Ştiţi, nu sunt deloc un tip ordonat, dar acolo zilele petrecute, câte or fi fost ele, m-au ordonat. Mi-au pus în ordine acţiunile şi mintea.

Da, zona aceea poate fi un fel de armată a spiritului, dar armata aceea prinde bine, vă asigur. Cu viaţa mea haotică, în care mă mai culc uneori şi la trei sau la patru dimineaţa, netrezindu-mă niciodată mai devreme de ora zece, nu a fost simplu. Dar nici greu! Fiindcă am avut parte de o trezire a sufletului!”

Dionisie Ignat sfetnicul de taină al prinţului Charles

Pe de altă parte, Dan Negru spune că nu va uita niciodată că a trecut pe la Muntele Athos într-o perioadă în care presa britanică dezbătea pe larg chestiunea prezenţei în zonă a viitorului moştenitor al Coroanei britanice, Prinţul Charles. Prințul Charles a fost la Muntele Athos în data de 20 aprilie 2000, cu patru ani înainte ca părintele Dionisie Ignat să plece din această lume.

”Muntele Athos devenise o vedetă în sine, în alt sens al cuvântului. Era tot un freamăt, fiindcă cineva cu nume din această lume. Ccu un tată fost creştin ortodox, părea din ce în mai atras de ortodoxie. Nu ştiu dacă Charles a devenit sau nu ortodox, cu acte în regulă.

Pot să vă spun că acolo, pe Muntele Athos, toată lumea ştia că un călugăr ortodox român, pe numele său Dionisie Ignat. Acesta devenise sfetnicul de taină al prinţului britanic”, a adaugă vedeta celor din trustul Intact.

La Muntele Athos a trăit, până în 2004, și părintele Dionisie Ignat, care a fost și duhovnicul Prinţului Charles. Părintele Siluan a povestit, în 2018, într-un interviu pentru PRO TV:

”Prinţului Charles a cerut nişte sfaturi duhovniceşti părintelui Dionisie. Printre altele, cum să îşi păstreze smerenia în condiţiile în care el este capul celui mai prestigios imperiu din lume.

Şi părintele Dionisie i-a spus să îşi aducă mereu aminte de moarte. Să înţeleagă că orice om, bogat sau sărac, are aceeaşi soartă. Moartea. Şi dacă va reuşi să păstreze asta mereu în minte va reuşi să îşi păstreze smerenie”.

Apoi, i-a citit o rugăciune:

”Doamne Dumnezeule a toată făptura, binecuvântează persoana aceasta, Charles, superior al Marii Britanii, care conduce un popor atât de numeros, cu sănătate și înțelepciunea Ta, ca să conducă spre pacea a toată lumea, că așa vom cânta și noi ca îngerii care au cântat la nașterea Ta: ”Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni binevoire“

”La Muntele Athos nu mergi ca la un meci de fotbal între Manchester City şi Liverpool”

Vedeta mai spune că nu e niciodată în regulă să pleci spre Muntele Athos „fixat” pe anumite „coordonate”.

”Acolo nu mergi ca la un meci de fotbal între Manchester City şi Liverpool. Nu te duci ca la un spectacol, oricare ar fi acesta. Acolo trebuie să mergi atent la tine însuţi.

În urma întâlnirilor cu acei oameni ai locului vei trăi mai mult decât impactul unei secvenţe dintr-un film cu Jean Claude van Damme care, cu o singură lovitură de picior, luminează întreg platoul de filmare!”.