EXCLUSIV Cine este fotbalistul pe care Mirel Rădoi l-a dat afară de la echipa națională! Greșeala de neiertat a jucătorului

EXCLUSIV Cine este fotbalistul pe care Mirel Rădoi l-a dat afară de la echipa națională! Greșeala de neiertat a jucătorului

În urmă cu două zile, Mirel Rădoi a fost invitat la emisiunea lui Tudor Samuilă de la Telekom, în cadrul căreia a vorbit deschis despre felul în care face convocarea la echipa națională, despre obiective, dar și despre modalitatea în care interacționează cu antrenorii echipelor la care activează jucătorii pe care îi selectează.

Cine este fotbalistul dat afară de Mirel Rădoi?

Printre altele, emblema FCSB i-a dezvăluit moderatorului faptul că a fost nevoit să renunțe la serviiciile unui jucător, după ce acesta s-ar fi folosit de relația de prietenie pe care o are cu un ziarist pentru a publica articole defăimătoare la adresa unui alt coleg, un contracandidat pe post. Selecționerul nu a vrut să spună despre cine este vorba însă, o dată ce a fost aruncată bomba, toți ziariștii sportivi din România au început o luptă nebună în aflarea numelui sportivului cu pricina.

Au trecut 48 de ore de atunci și nimeni nu a reușit să identifice personajul în cauză, ba mai mult. Câteva personaje din fotbal s-au grăbit să afirme faptul că nu era momentul pentru ca Rădoi să facă o astfel de afirmație, ținând cont că au mai rămas trei săptămâni până la meciul de baraj cu Islanda, poate cel mai important din cariera lui Mirel ca antrenor de până acum.

Însă, urmărindu-i evoluția din ultimii ani, nu este greu de dedus faptul că fostul mare fotbalist nu spune absolut nimic la voia întâmplării și că orice afirmație publică are scopul de a transmite un mesaj. Uneori propriilor jucători, alteori adversarilor. Astfel, este lesne de înțeles gestul antrenorului de numai 39 de ani, care dorește să impună, în mod clar, o valoare de la care nu intenționează să se abată sub nicio formă. Nici acum și nici pe viitor: aceea că, pentru a putea funcționa în perfectă armonie pe teren, pentru a înțelege și a veni în întâmpinarea nevoilor coechipierilor, fotbaliștii trebuie să aibă o relație extrem de bună și înafara gazonului, o relație în care râca și invidia nu își pot avea locul.

Mesajul transmis de Mirel este acela că, indiferent de cât de bun ești ca fotbalist, caracterul este cel care primează și care te poate duce pe culmile succesului. La fel ca toți ceilalți colegi din presă, și noi am făcut tot posibilul pentru a afla cine este sportivul expulzat însă, în primă fază, ne-am izbit de un val absolut de confidențialitate. Desigur, nici de această dată nu este nimic întâmplător, ci totul face parte dintr-o altă strategie a antrenorului echipei naționale, una foarte bună, de altfel.

„Talismanul echipei naționale”, eliminat?

După aproape două zile de “chin”, Playtech.ro a reușit să afle că, cel mai probabil, fotbalistul ce nu va mai fi convocat în mandatul lui Mirel Rădoi este Claudiu Keșeru. Incidentul nu s-ar fi petrecut acum, ci în luna august, cu cateva zile înaintea celor două meciuri oficiale.

EXCLUSIV Cine este fotbalistul pe care Mirel Rădoi l-a dat afară de la echipa națională! Greșeala de neiertat a jucătorului
EXCLUSIV Cine este fotbalistul pe care Mirel Rădoi l-a dat afară de la echipa națională! Greșeala de neiertat a jucătorului

Până la venirea lui Mirel Rădoi, atacantul de 34 de ani era considerat talismanul echipei naționale, reușind să marcheze, până acum, 15 goluri sub tricoul tricolor. De altfel, neconvocarea acestuia pentru meciurile cu Irlanda de Nord si Austria a reprezentat o adevărată surpriză, însă, întrebat, Mirel Rădoi și-a explicat decizia:

“Keșeru a venit după o operație de menisc la genunchi, a început bine, după aceea a avut situația cu coronavirus. Era risc prea mare pentru el să facă două antrenamente, să joace și să se întoarcă la echipa de club”.

Tot la sfârșitul lunii august, Claudiu Keșeru a marcat un gol la echipa sa de club Ludogorets Razgrad, într-un meci împotriva celor de la Etar Veliko Trnovo. Fotbalistul a avut o ieșire necontrolată după ce a înscris, începând să înjure în limba română, iar mesajul lui era, cel mai probabil, chiar pentru Mirel Rădoi.

Concret, de abia atunci când se va anunța lotul pentru meciul cu Islanda ne vom da seama dacă fotbalistul expulzat este, realmente, Claudiu Keșeru. Rămâne de văzut și ce atitudine va continua să aibă fotbalistul pe parcursul mandatului lui Rădoi la echipa națională.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI