EXCLUSIV Ce se întâmplă cu ucigașul Larisei Chelaru, la un an după ce a fost eliberat condiționat. Decizie radicală, după ce a ajuns să aibă și el un copil și propria lui familie

Ce se întâmplă cu ucigașul Larisei Chelaru, la un an după eliberarea condiționată

În urmă cu câteva zile, ucigașul Larisei Chelaru a scăpat, definitiv, și de eliberarea condiționată, ispășindu-și pedeapsa. Playtech.ro a aflat care sunt planurile de viitor ale lui Robert Ciobanu și din ce intenționează să își câștige existența.

A răpit, violat și ucis o fetiță de 8 ani

În 2005, soții Chelaru mergeau la poliție pentru a anunța dispariția fiicei lor, Larisa, în vârstă de 8 ani. Timp de două luni, forțe de ordine, prieteni, familie, vecini, toți au căutat-o în zadar pe fetiță. De asemenea, zeci de martori au fost audiați, traseul acesteia a fost refăcut de zeci de ori, fără ca nimeni să îi dea de urmă. În cele din urmă, un vecin a găsit cadavrul fetei într-un tomberon de gunoi,înfășurat într-un covor. Primul suspect a fost un șofer de taxi, care atunci când s-a văzut pe toate posturile de știri, s-a sinucis. Polițiștii l-au suspectat că ar avea legătură cu dispariția Larisei chiar și pe fratele acesteia, Cosmin. În cele din urmă, medicii legiști au concluzionat faptul că fata a fost violată înainte de a fi ucisă, iar moartea a fost provocată prin sufocare.

Probele biologice găsite pe hainele acesteia au scos la iveală numele adevăratului criminal: Robert Ciobanu, prietenul cel mai bun al fratelui victimei și vecin de bloc cu familia acesteia. Tânărul a povestit cu lux de amănunte că a atras-o pe Larisa în apartamentului lui, iar acolo a încercat să o violeze. Fetița a început să țipe, așa că a lovit-o puternic. El a părăsit mai apoi apartamentul, fiind convins că lovitura i-a fost mortală acesteia. Ucigașul de 17 ani s-a reîntors în apartament exact în momentul în care fata își revenise în simțiri și căuta o modalitate de a-și anunța părinții unde se află. Robert Ciobanu a mai iertat- o pe Larisa și a doua oară. A violat-o, apoi a strangulat-o, de teamă că aceasta ar putea povesti cele întâmplate.

Ce se întâmplă cu ucigașul Larisei Chelaru, la un an de la eliberarea condiționată?
Ce se întâmplă cu ucigașul Larisei Chelaru, la un an de la eliberarea condiționată?

Vrea să își ia familia și să plece definitiv din România

El a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, însă, pedeapsa i-a fost scăzută la 15 pentru faptul că era minor. Această veste l-a scos din minti pe tatăl fetei, care nu a mai putut suporta durerea și s-a sinucis la locul de muncă. În 2014, după schimbarea Codurilor Penale, pedeapsa i-a fost recalculată și a beneficiat de eliberare condiționată, după ce a executat activ nouă ani de detenție. Pentru că legea nu i-a permis să se apropie de familia victimei sale, Robert Ciobanu s-a mutat într-un sat, împreună cu tatăl bolnav. El a fost consiliat săptămână de săptămână de un ofițer de probațiune, iar de săptămâna trecută este, oficial, liber,

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI