EXCLUSIV Ce probleme are Silviu Biriș: mai poate să devină preot?! Ce alte vedete au luat calea credinței

de: Alex Cazacu
27 11. 2020

Actorul Silviu Biriș va trebui să i-a o decizie asupra viitorului său, după ce, vara viitoare își va obține licența în teologie pastorală. Artistul va avea două opțiuni, cea de a deveni preot sau varianta laică, de a preda la catedră. Biserica va trebui să țină cont atât de dorința posibilului viitor preot, cât și de faptul că este divorțat.

Mai poate Silviu Biriș să devină preot?

Actorul a divorțat de Irina Cornișteanu (împreună cu care are doi copii) în anul 2016. Totuși, Silviu Biriș ar putea beneficia de o scutire din partea ierarhiei, și să se căsătorească, întrucât a divorțat cu mult înainte să studieze teologia.

Mai este posibilă și varianta în care Silviu Biriș va deveni preot-călugăr, dar în acest caz, el va trebui să se retragă la o mănăstire din România sau de peste hotare. Astfel va vi nevoit să renunțe la cariera sa actorie, potrivit IMPACT.ro.

Și alți actori români au devenit slujitori ai bisericii

În caz că va decide să facă acest pas, Silviu Biriș va intra în grupul de actori care, după 1989, au preferat să renunțe la actorie în favoarea slujirii lui Dumnezeu și a Bisericii. Au mai ales acestă cale Dragoş Pâslaru, Mariana Buruiană, Răzvan Ionescu, Ovidiu Cuncea sau Mihai Coadă. Fiind obișnuit cu secena, Silviu se va acomoda foarte repede și cu posibila viitoare postură.

De asemenea, de trei ani de zile de când studiază Teologia, actorul și-a schimbat și înfățișarea, iar acum seamănă mai mult cu un viitor preot. Mai mult, se pare că a devenit mult mai serios, vorbind de câteva ori pe rețelele de socializare, asupra unor chestii religioase.

Prima lui predică a fost ținută la Biserica Sf. Ecaterina

De curând, Silviu Biriş a îmbrăcat hainele preoțești și a predicat pentru prima oară colegilor de an și credincioșilor care se aflau miercuri, 25 noiembrie, în Biserica Sf. Ecaterina, cu ocazia hramului acesteia, paraclisul studenților teologi ortodocși din București.

”Să ne gândim, atunci când suntem ispitiți să ne pierdem din prețiosul timp pe care tot Dumnezeu ni l-a îngăduit pentru desăvârșirea noastră pedagogică în anii de studiu teologic,… [că] Sfânta Ecaterina nu și-a pierdut timpul nici măcar o clipă. L-a dat cu totul lui Hristos”, a spus Silviu Biriș.

Potrivit basilica.ro, Silviu a adăugat că mucenița ne învață și cum să murim ”cu bucuria crucii purtate, dar nu de noi, tot de Domnul”,să nu fugim de greutăți și să nu ne speriem de durerea fizică, chiar dacă aceasta ne va fi îngăduită tot de Domnul, pentru a ne apropia mai mult de El”, scrie sursa citată.