30 nov. 2020 | 16:05

EXCLUSIV Adrian Mutu, cu un picior în Gruia! Campioana CFR îl ademenește să lase naționala de tineret, iar Mutu este tentat să spună ”da”!

Sport
EXCLUSIV Adrian Mutu, cu un picior în Gruia! Campioana CFR îl ademenește să lase naționala de tineret, iar Mutu este tentat să spună ”da”!
Adrian Mutu a calificat echipa națională la Campionatul European din 2021

Dan Petrescu este istorie pentru clubul căruia i-a îmbogățit palmaresul cu trei titluri de campioană. După o noapte furtunoasă care a succedat eliminarea din cupă și o ședință scurtă, aventura lui Petrescu în Gruia s-a încheiat.

Mutu, foarte aproape de campioana CFR

Neluțu Varga, patronul lui CFR, a demarat deja ofensiva care-l are ca țintă pe viitorul antrenor al echipei sale: Adrian Mutu este favoritul lui Varga, care n-a făcut deloc un secret din faptul că-l dorește, chiar cu ceva timp înainte ca Petrescu să fie out!

Vom aduce rapid antrenor… Eu îl vreau pe Mutu, am încredere în Adi… dar vom vedea”, a fost replica lui Varga care în câteva zile va rezolva problema antrenorului principal. Și se pare că o va rezolva în sensul în care a și anunțat: viitorul antrenor va fi chiar actualul selecționer al naționalei de tineret Under 21!

Chiar dacă Mutu se ferește să admită că ar fi existat deja tratative în acest sens, apropiați ai Briliantului spun că el ar fi deja cu un pas în Gruia, și doar faptul că el este încă sub contract, are un angajament în derulare cu Federația Română de Fotbal, îl face să fie prudent la tot ceea ce spune pe marginea acestui subiect.

Argumentele lui Mutu

Lumea pare să fie mirată de faptul că Mutu ar renunța astfel la echipa națională de tineret, pe care tocmai ce a calificat-o la Europeanul de la anul. Însă un contra-argument important luat în calcul, care ar cântări în decizia Briliantului, este acea clauză nefirească din contractul său. 

Și anume, că deși el este selecționerul naționalei Under 21 calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la olimpiadă ar urma să stea pe bancă Mirel Rădoi, acum antrenor al primei reprezentative, cel care a obținut practic biletele pentru Japonia. Mutu nu a comentat niciodată pe marginea acestui subiect, dar se pare că i-a stat mai mereu în gât această situație, nemainîntâlnită de altfel.

În plus, Mutu este guvernat de ambiții mari în cariera de antrenor pe care tocmai a început-o. Muncește ca să ajungă într-o zi pe banca Fiorentinei, echipă unde a cunoscut cele mai mari satisfacții ca jucător, unde și-a păstrat toate relațiile și unde galeria, suporterii, încă îl divinizează pe Il Fenomeno. De aceea, numirea sa ca ”principal” al campioanei en-titre este o provocarea majoră în asemenea conjunctură, mai ales că în această iarnă, Mutu va obține și licența de antrenor.

Jucătorii s-au plâns de Petrescu!

Era tot mai clar în ultima vreme că divorțul din CFR și actualul antrenor plutește în aer. Dan Petrescu nu s-a sfiit să arate cu degetul în mod constant către oamenii cu bani de club, criticând politica de transferuri. Iar prăpastia s-a adâncit tot mai tare când au apărut și zvonuri cum că Petrescu este tot mai tentat să dea curs ofertelor venite de la cluburi din Asia.

Ceea ce a mai contribuit însă la răceala dintre antrenor și conducerea CFR-ului a fost și faptul că Petrescu n-ar fi intenționat să dea mai mult credit jucătorilor tineri, preferând să ceară fotbaliști cu experiență, adică practic l-ar fi obligat pe Neluțu Varga să cheltuiască, fără să-i facă o ”economie”.

 Mai mult, la urechile patronului ar fi ajuns și nemulțumirile unor jucători vis-a-vis de comportamentul lui Petrescu față de ei, în ultima vreme antrenorul fiind tot mai irascibil și având o atitudine care ar fi lăsat de dorit față de fotbaliști.

PlaySport
Jador și Oana Ciocan, filmați în intimitate după Survivor! Imaginile incendiare au apărut pe net
Ego.ro
INCREDIBIL cum arăta Roxana Ionescu acum 20 de ani, când poza fără haine! Imaginile XXX au scăpat pe net
Digi24
Un bărbat este obligat de instanță să-și plătească soția pentru toată munca depusă în casă, în cei 26 de ani de căsnicie
Cancan.ro
Ce bilețel a primit o șoferiță din România, pe parbrizul mașinii: 'Ești frumoasă, dar..'
GSP.ro
Fosta iubită celebră a lui Stelea, detalii neștiute: „El era căsătorit atunci. Îl am și acum în suflet”
Stirile PROTV
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Romania TV
ULTIMA ORĂ! A murit Adina Cezar! Este vestea extrem de tristă a începutului de săptămână!
Capital.ro
Decizie pentru toți românii care locuiesc la BLOC. Va fi obligatoriu pentru Asociația de Proprietari
EVZ.ro
Noi reguli de circulație. Acești români sunt predispuși la amenzi
Adevarul
Cum sunt săpate tunelurile din vestul României. Trenurile vor circula cu 160 km/h prin munte VIDEO
BZI.ro
Andra, despre infidelitate: „Dacă ai copii, treci peste niște lucruri!”
Spynews.ro
Soția lui Gabi Stângău, devastată de durere și la o lună de la moartea lui! Diana nu își găsește liniștea: ”Totul este bucăți” / FOTO
Libertatea.ro
Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”
Sport.ro
FOTO "Nu găsesc bikini potriviți pentru mine". Cum arată sportiva care a fost desemnată "cea mai sexy voleibalistă"
Impact.ro
Otilia Cazimir și George Topîrceanu, o iubire ca-n fime. Moartea i-a despărțit prea devreme: ”Prea mi-e dor de el”
Parteneri
Prima reacția a tatălui micuțului de 2 ani dat dispărut. Radu Ayan era desculț și ud, ghemuit lângă un copac
Redactia.ro
Puțini își mai amintesc: cum a reacționat Paula Badosa, după ce Simona Halep s-a operat la nas
Digisport.ro
Ce spune tatăl lui Jador despre nunta fiului său: „Trebuia să…”
Click.ro
Un bărbat din Mureș a fost prins de polițiști în timp ce îşi viola fiica
Digi24
Putin amenință Occidentul că un conflict Rusia-NATO ar fi la doar un pas de al treilea război mondial
Digi24
Cutremur la Antena 1. Schimbarea e fără precedent
EVZ.ro
Român, condamnat la cinci ani de închisoare, după ce și-a obligat fratele mai mic să fure, încă de când acesta avea 12 ani. Băiatul primea liber numai în zilele de marți
Spynews
Carmen Grebenișan a făcut anunțul la doi ani de la nuntă: „Tot timpul m-am gândit să fac asta!“
BZI.ro
Presa rusă a anunțat că Regele Charles al III-lea a murit. Regatul Unit a reacționat
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune către Iisus Hristos. Cuvintele pe care toți credincioșii trebuie să le rostească la începutul Postului Paștelui
Antena 3
Pescobar este din nou tătic! Paul Nicolau este în culmea fericirii!
BZI.ro
Lourdes Leon, aproape dezbrăcată la un eveniment. Imagini incendiare cu fiica Madonnei
TV Mania
Adeverințe pentru BANI ÎN PLUS la pensie. Pensionarii iau cu asalt Casele de Pensii
Mediaflux
Soția lui Gabi Stângău, devastată de durere și la o lună de la moartea lui! Diana nu își găsește liniștea: ”Totul este bucăți” / FOTO
Spynews.ro
„Escrocheria de aur” face ravagii printre șoferi. Cu ce îi ademenesc tâlharii pe șosea
Realitatea.net
Pescobar caută înlocuitor pentru Larisa Popa la Taverna Racilor. Ce salariu generos oferă
Antena 1
Cum se numește familia de români care a dat lumii 5 genii?
Shtiu.ro