EXCLUSIV Adevărul despre incinerarea Cristinei Țopescu. De ce nu va avea parte de slujba religioasă

de: Andrei Simion
14 01. 2020

Fosta prezentatoare de știri a murit în urmă cu aproximativ trei săptămâni, în timpul sărbătorilor. Decesul său a fost confirmat de către polițiști duminică, pe 12 ianuarie, în urma unui apel la 112 din partea vecinilor. Cristina Țopescu nu va fi înmormântată religios așa cum se obișnuiește. Vedeta de televiziune s-ar fi stins în somn, în urma unui stop cardiac. Medicii au fost nevoiți să efectueze și câteva teste ADN, pentru a putea să îi confirme acesteia identitatea.

Adevărul despre incinerarea Cristinei Țopescu

Familia Cristinei Țopescu a luat decizia ca fosta prezentatoare să fie incinerată. Totodată, este posibil ca această hotărâre să fi fost luată și din pricina faptului că rămășițele pământești ale vedetei se aflau într-o stare de descompunere foarte accentuată. Rudele Cristinei au dezvăluit acest aspect din cadrul funeraliilor, dar fiica lui Cristian Țopescu nu va avea parte și de o slujbă religioasă.

Cristina Țopescu a decedat în timpul sărbătorilor, fiind descoperită în casa din Otopeni abia pe 12 ianuarie

Procesiunea de incinerare a Cristinei Țopescu va avea loc miercuri, la Crematoriul Uman. Decizia este una ce aparține familiei prezentatoarei și încă de luni a fost anunțat că Rodica Țopescu, mama acesteia, va ajunge în țară, în cursul zilei de astăzi. Cele două nu ar mai fi avut o relație la fel de apropiată în ultima perioadă, dar petrecuse Crăciunul, cu un an în urmă, alături de mama ei. Rodica trăiește de foarte mulți ani în Suedia și a părăsit România după divorțul de comentatorul sportiv.

De ce nu va avea parte jurnalista de o slujbă religioasă?

Jurnalista nu va avea parte de o slujbă religioasă, fiind considerat un obicei păgân de către Biserica Ortodoxă Română (BOR). De asemenea, deși s-a vehiculat că înmormântarea Cristinei Țopescu va fi una cu preot, se pare că acest lucru nu va fi posibil. Potrivit surselor Impact, procesiunea incinerării poate fi efectuată doar de către un preot care a fost exclus din cadrul BOR. Există, totuși, cazurile excepționale, cum s-a întâmplat și la funeraliile lui Andrei Gheorghe, în care a existat o slujbă religioasă într-un asemenea context, efectuată de către un preot „răspopit” (exclus).